so., 6. duben 2019 21:27

Ve šlágru Juventus otočil proti AC Milán, Sampdoria podlehla AS Řím

Obrovská radost italského klenotu Keana Obrovská radost italského klenotu Keana Zdroj: https://www.juventus.com/en/registration/registration.php
Itálie - Jednatřicátým kolem končí tento víkend anglický týden v Sérii A. Jednoznačným hitem byl zápas AC Milán na Juventusu. Hosty poslal sice do vedení Pia̡tek, ale domácí dvěma brankami otočili. Vítězství vystřelil v 85. minutě Kean. Úvodní výkop kola však obstarali fotbalisté Turína, kteří přijeli na hřiště Parmy. Střetnutí toho moc nenabídlo a skončilo bez branek. Ve večerním duelu přivítala Sampdoria svého tabulkového souseda AS Řím. Ten dokázal i s přispěním Patrika Schicka udolat janovský tým poměrem 1:0.

Utkání v Parmě přineslo nezáživný fotbal. Před pauzou nebezpečně pálil zprava Baselli a zleva Berenguer, ale ani jedna střela se neujala. Po přestávce byli opět aktivnější hosté, avšak Baselliho další rána těsně minula pravou šibenici. V 63. minutě proskákal balon k domácímu Gagliolovi asi tři metry od brankové čáry, jenže ho netrefil čistě a minul. O minutu později se situace opakovala na druhé straně, kde selhal Berenguer. Turín mohl vítězství strhnout na svoji stranu, ale Paragini, který obešel několik hráčů a dostal se až do vápna, vystřelil, místo aby nahrál úplně volnému Zazovi. Utkání tak skončilo bez gólů.

Moise Kean opět rozhodl duel Juventusu a skvěle zastupuje Ronalda

Ve šlágru kola hostil Juventus na svém stadionu AC Milán. Překvapivě to byli hosté, kdo vstoupil do utkání lépe. Již ve čtvrté minutě utekl obraně Suso, předložil kulatý nesmysl Pia̡tkovi na malé vápno, ten ovšem šancí pohrdl. Ve 36. minutě centroval zprava Hakan C̡alhanoğlu, odkud nastřelil ruku skluzujícího Alexe Sandra. Následovala dlouhá porada sudího s kolegou u videa, po níž seznal, že se paže nacházela v přirozené pozici, a penalta se tak nepískala.

Přesto se ještě před přestávkou rossoneri prosadili, když Bakayoko předskočil Bentancura a přiťukl míč Pia̡tkovi, který pohodlně vsítil svoji jednadvacátou branku v sezoně, čímž dorovnal Quagliarellu. Ještě v nastavení vystřihl parádní nůžky Mandžukić, Reina byl ale na svém místě. Druhý poločas načal opět polský kanonýr, když si odskočil od svého strážce na vápno a kroutil balon k tyči, nicméně Szczęsny si dokázal poradit. V 60. minutě pak vlétl Paulo Dybala do pokutového území, kde ho nešikovně zkosil Mateo Musacchio, a sudí odpískal penaltu a tu sám faulovaný proměnil.

V 65. minutě zahrával C̡alhanoğlu trestný kop zpoza vápna a jen těsně minul domácí branku. To však bylo od Milána vše a hru do svých rukou převzali bianconeri. Do hry totiž šel hrdina posledních utkání Kean místo Dybaly a byl to právě on, kdo se dostával do šancí. Nejprve sice trestuhodně přestřelil z malého vápna, pak ovšem zařídil vítězný gól. Miralem Pjanič vystihl rozehrávku, našel křížným pasem Keana a ten přízemní střelou ke vzdálenější tyči rozhodl. Juve tudíž nadále pokračuje v jasné obhajobě titulu, zatímco AC se může v případě výhry Bergama propadnout na páté místo.

AS Řím se Schickem v sestavě 

Sampdoria začala v souboji lépe, když Saponara v 5. minutě obloučkem našel forvarda Quagliarellu a ten z voleje těsně přestřelil. Ve 21. minutě zahrozili i domácí, konkrétně Justin Kluivert, který si navedl míč na střelu, ale Audero si i přes teč vlastního spoluhráče poradil. O chvíli později to vyzkoušel z hranice vápna bývalý hráč Říma Defrel, nicméně Mirante předvedl pohotový zákrok. Před poločasovým hvizdem mohl ještě otevřít skóre Cristante, ale po rohu těsně netrefil technickou střelou prostor mezi třemi tyčemi.

Po návratu na hrací plochu jako první zahrozil Patrik Schick, když přehlavičkoval v souboji soupeře po centru Karsdorpa z pravé strany. Jeho pokus skončil bohužel těsně vedle. V 75. se hosté dočkali, jelikož Daniele de Rossi stehnem dorazil hlavičku českého reprezentanta. Branku ještě přezkoumával videorozhodčí, nikdo se ale proti pravidlům neprovinil. Vedení už hosté s přehledem udrželi a posunuli se před Turín na šesté místo.

Zobrazeno 992 krát
Naposledy upraveno: so., 6. duben 2019 23:03
Pro psaní komentářů se přihlaste