so., 2. duben 2022 00:09

Victoria Azarenková neunesla prohru, vybouchla, vzdala se a utekla z kurtu

Začínající  česká hvězda Linda Fruhvirtová Začínající česká hvězda Linda Fruhvirtová Zdroj: Reuters
Miami - Bývalá světová tenisová jednička Viktoria Azarenková nezvládla prohrávající zápas a utekla z něj. Kvůli tomu vypadla dvojnásobná grandslamová šampionka ze třetího kola Miami Open proti šestnáctileté české začínající hvězdě Lindě Fruhvirtové a překvapila tak nejednoho tenisového fanouška.

Běloruská tenistka se za stavu 2:6, 0:3 vzdala. I přes její protesty a výkřiky si nakonec Azarenková potřásla rukou se soupeřkou a následně i s rozhodčím. Poté zmizela do útrob stadionu. Česká teniska Fruhvirtová může tedy pokračovat dále. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Paulou Badosaovou ze Španělska.

„Nevím, co se stalo na konci, potýkala se s nějakými zraněními. Nevím, ale bylo mi s ní ctí sdílet kurt,” řekla v televizním rozhovoru Fruhvirtová pro agenturu AFP. „Nikdy nechcete ukončit zápas tímto způsobem, ale stává se to. Když jsem vyrůstala, tak jsem ji sledovala a vzhlížela k ní. Doufám, že bude brzy v pořádku. Podali jsme si ruce a ona odešla,” dodala Fruhvirtová. 

Doteď není jasné, proč Azarenková odstoupila. Ale už během zápasu bylo jasné, že její myšlenky se neupínají směrem ke hře. "Proč jsem tady?” Křičela dokonce během setu běloruská tenistka na svého trenéra.

Už po porážce s Elenou Rybakinou v Indian Wells na záčátku března se rozplakala. Nyní ale chtěla hrát, aby tak překonala svůj předchozí neúspěšný zápas. „Chtěla jsem tam jít a zkusit to, ale byla to chyba. Dám si pauzu a budu se moci vrátit. Omlouvám se fanouškům za to, co se stalo, protože jste mi skvěle fandili. Byl to jediný důvod, proč jsem se rozhodla vstoupit na kurt. Vždy se těším na výzvu a tlak konkurence, ale dnes toho bylo příliš. Musím se z toho poučit. Ráda bych poblahopřál své soupeřce a popřál jí hodně štěstí na tomto turnaji a v začátku její profesionální kariéry," ospravedlnila se Viktoria Azarenková.

V Miami se mezitím češce Fruhvirtové daří. Vyřadila čtyřiadvacátou hráčku pořadí WTA Elise Mertensovou z Belgie a čtvrtfinále si zahraje se světovou šestkou Paulou Badosaovou ze Španělska.

Zobrazeno 765 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. duben 2022 20:00
Pro psaní komentářů se přihlaste