so., 21. listopad 2020 11:31

Vítězem letošní ankety Golden Boy se stal Håland

Vítěz ocenění Erling Håland Vítěz ocenění Erling Håland Zdroj: Peter Steffen
Itálie - Zlatý míč letos nebude znát svého vítěze, ale ocenění za nejlepšího hráče do 21 let neboli Golden boy již svého vítěze zná a stal se jím právě norský útočník Erling Håland. Håland,který celý rok dával góly za Dortmund, Salzburg či reprezentaci získává své první individualní ocenění po neskutečné sezóně.

Letos oproti loňským ročníkům byla konkurence opravdu znát. Každý rok se opravdový boj odehrává mezi dvěma nejlepšími hráči, ale letos byli mezi kandidáty na vítězství hned čtyři hráči. Vítězem se však stal Nor Håland, který dokázal porazit svého spoluhráče z Dortmundu Sancha, Daviese z Mnichova či Fatiho z Barcelony.

Håland, který na sebe nejvíce upozornil svým hattrickem za Salzburg proti Genku v základní skupině uplynulého ročníku Ligy mistrů. Za zmíněný Salzburg v minulém roce stihl nastřílet 28 gólů. Díky těmto výkonům se stal v lednu nejžhavějším produktem na trhu. Zájemců bylo mnoho, ale zvítězil Vestfálský Dortmund. Nor dokázal již při svém debutu vstřelit hattrick a ve střílení gólů v německé lize pokračoval a loňský ročník ukončil s 16 góly. Nastřílel celkem 44 gólů napříč všemi soutěžemi a branku vstřelil každých 81,7 minut lepší byl pouze Lewandowski. 

Håland pokračuje ve svých výkonech i letos, kdy má už na kontě 11 gólu po 11 zápasech. Z toho 4 v Lize mistrů, kde nikdo jiný v celé historii nedokázal tak rychle vstřelit tolik branek.

Cena Golden Boy byla založena Italskými novinami Tuttosport v roce 2003 a každoročně je předávána nejlepšímu fotbalistovi do 21 let napříč Evropskými soutěžemi. Na rozdíl od Zlatého míče se i letos tato anketa konala. Od svého založení získali ocenění hráči jako Rooney, Messi nebo Mbappe. Dosud byl držitelem Joao Felix z Atletica Madrid.

Zobrazeno 814 krát
Naposledy upraveno: st., 25. listopad 2020 21:07
Pro psaní komentářů se přihlaste