st., 18. říjen 2017 20:50

Vojta Dyk a skupina B-Side Band se po roce vracejí na pódium

Koncert Vojtecha Dyka askupiny B-Side Band Koncert Vojtecha Dyka askupiny B-Side Band Zdroj: www.ticketstream.cz
Praha - Po roce se opět vrací na pódium kapela B-Side Band a Vojtěch Dyk s bandleaderem Josefem Buchtou. Koncert se uskuteční v pondělí 6. listopadu ve 20 hodin v Pražském Rudolfinu. Vstupenky lze zakoupit na stránkách ticketstream.cz, cena se pohybuje od 1 000 do 2 000 korun. Mediálními partnery koncertu jsou novinky.cz, Právo a Radiožurnál.

Vojtěch Dyk považuje své turné za návrat ke starým hodnotám. „Jednoduchost mi v dnešní době chybí, všechno je zanesené mediálním bahnem a my chceme tohle bahno rozvířit a postavit se proti němu jasnou a čistou zprávu,” řekl Dyk. Celý koncert se budou snažit o návrat do 60. let, která podle účinkujicích nesla takovou atmosféru. Na koncertě zahrají nový repertoár, jedná se o autorské skladby nebo o největší hity z 60. let, které si upravila skupina B-Side Band.

„Je to naše šesté turné a těším se na nové songy, kostýmy i stage desing,” řekl bandleader Josef Buchta, který dodal, že pro něho je to taková sezónní oslava desátých narozenin kapely.

Vojtěch Dyk je český zpěvák a herec, je synem známého spisovatele Radka Pytlíka a Věry Dykové, která vlastní nakladatelství Emporius. Ke zpěvu se dostal přes dětský sbor. Zpíval v kapelách Davidoff a T.O.P. Dream Company, proslavil se jako frontman hudební kapely Nightwork a tříčlenné podstupiny Tros Discotequos. V posledních letech se přidal jako zpěvák k brněnské swingové formace B-Side Band.

Český swingový orchestr založil trumpetista Josef Buchta. Skupina B-Side Band vznikla v roce 2006 v Brně, s bog bandem spolupracuje několik českých zpěváků jako je Matěj Ruppert, Dan Bárta nebo Martin Chodúr. Orchestr je složený z osmnácti špičkových instrumentalistů, kapela se snaží o moderní a barevný bigbandový zvuk, snaží se vtáhnout posluchače do děje energií. V současnosti se snaží kapela prorazit do zahraničí.

Zobrazeno 2754 krát
Naposledy upraveno: čt., 26. říjen 2017 09:23
Pro psaní komentářů se přihlaste