čt., 15. duben 2021 12:51

Vydra se opět trefil za Burnley. Jeho tým však prohrál

Matěj Vydra slaví gól do sítě Newcastlu Matěj Vydra slaví gól do sítě Newcastlu Zdroj: https://www.burnleyfootballclub.com/
Matěj Vydra se opět prosadil v zápase anglické Premier League. Trefil se už ve druhém zápase v řadě. Ani jednou to však na body nestačilo a tak jeho tým zůstává v tabulce těsně nad zónou sestupu.

Český útočník se opět objevil v základní sestavě Burnley v rámci 31. kola Premier League. Jeho tým přivítal na svém stadionu Newcastle, tedy mužstvo, které jim v tabulce dýchá na záda. Pro Burnley se vše vyvíjelo podle plánu, když v 18. minutě Wood předložil míč Vydrovi a ten jej dopravil do sítě a poslal tak svůj tým do vedení. V posledních pěti zápasech se tak Vydra prosadil potřetí a potvrdil tak svoji formu. Newcastle však dokázal zareagovat a dvěma goly otočil zápas. Další tvrdá rána pro Burnley. Podobná věc se jim stala i týden předtím. To na St. Mary’s Stadium vedli proti Southamptonu po brankách Wooda a Vydry dokonce 2:0. Potom ale přišel zkrat, Southampton vstřelil tři góly a hráči Burnley odjížděli s prázdnou. Kvůli těmto ztrátám zůstávají na 16. místě tabulky.

Další zápas čeká Vydru a jeho tým v neděli, kdy změří síly na Old Trafford proti Manchesteru United. Očekává se, že rodák z Chotěboře bude opět v základní sestavě a udělá vše proto, aby si jeho tým z „Divadla snů" nějaké body odvezl.

Matěj Vydra si kroutí za Burnley už třetí sezonu a dost pravděpodobně bude ještě rok oblékat jeho dres, jelikož klub využil opci a o rok mu prodloužil smlouvu. Sám Vydra se nikdy netajil tím, že by chtěl Burnley kvůli nedostatku herního času opustit. Do města z hrabství Lancashire se stěhoval v roce 2018 potom, co zažil skvělou sezonu za Derby County ve druhé nejvyšší anglické soutěži. Od té doby to však není žádná sláva. V první sezoně nastoupil v Premier League třináctkrát, další rok pak devatenáctkrát. O nějakém pravidelném nastupování v základní sestavě nemohla být řeč. Občas se nevešel ani na lavičku náhradníků. V právě probíhající sezoně už minut sbírá víc, hlavně v poslední době je jasným členem základní sestavy, což je pro něj dobrý signál hlavně kvůli blížícímu se Mistrovství Evropy, na kterém by nechtěl chybět.

Zobrazeno 501 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. duben 2021 20:42
Pro psaní komentářů se přihlaste