čt., 9. prosinec 2021 21:30

Výstava Steven Holl: Making Architecture dorazila do Domu umění v Ostravě

Pozvánka na výstavu Pozvánka na výstavu Zdroj: Galerie výtvarného umění v Ostravě
Do Galerie výtvarného umění v Ostravě dorazila neskutečně propracovaná výstava Stevena Holla. Název putovní výstavy je STEVEN HOLL:Making architecture. Uskutečnila se v šesti zemích a od 22.9.2021 ji můžete vidět i v Ostravě. V koncertním sále v Ostravě se připavuje jeho dvanáctý projekt na který se návštěvníci mohou těšit.

Ostrava - Steven Holl je americký architekt, jehož stavby poukazují na jeho fascinaci vědeckými fenomény a hrou se světlem. Studoval na University of Washington v Římě a na Architectural Association v Londýně. Svou kariéru odstartoval v roce 1976, když si otevřel vlastní kancelář v New Yorku. V červenci roku 2001 byl časopisem Time jmenován nejlepším americkým architektem za „budovy, které uspokojí ducha i oko".

Jedná se o putovní výstavu, která představuje jedenáct úžasných projektů světově proslulého amerického architekta Stevena Holla. Koná se od 22.9. do 2.1.2022 v Galerii výtvarného umění v Ostravě. Nadace Stevena Myrona Holla se postarala o přípravu a kurátorem je Nina Stritzler-Levine. V Přípravné fázi je momentálně dvanáctý projekt, který bude zveřejněn v koncertním sále Ostrava. Dvanáctý projekt nám odhalí složitý proces, který byl při tvorbě těchto projektů vynaložen. Fotografie nám ukážou nejen postup při budování stavby, ale také autorské komentáře a mediální ohlasy.

Výstava se měla konat od 22.9-5.12.2021. Nakonec byla však prodloužena do 2.1.2022. Jako poděkování věnoval Steven Holl Galerii výtvarného umění v ostravě své tři akvarely, které si můžete prohlédnout v prostoru výstavy. Takovýto zážitek by si žádný nadšený architekt nebo výtvarník neměl nechat ujít.

Zobrazeno 752 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. prosinec 2021 21:38
Pro psaní komentářů se přihlaste