pá., 30. listopad 2018 18:34

První mezinárodní kryptobankovní konference na světě se konala v České republice

logo nejznámější kryptoměny - bitcoinu logo nejznámější kryptoměny - bitcoinu Zdroj: pixabay.com
Praha - Nová společnost XIXOIO, zabývající se technologiemi v oblasti finančnictví, pořádala tento čtvrtek a pátek první mezinárodní kryptobankovní konferenci na světě. Pro místo konání si organizátoři zvolili pražský Slovanský dům.

„Prahu jsme pro uspořádání nevybrali náhodou. Je to nejenom hlavní město naší republiky, ale bezesporu také jedno z hlavních měst blockchainového světa. Ať již z hlediska počtu zakladatelů této nové komunity budoucnosti, tak například podle počtu míst, kde lze v současnosti platit bitcoinem,“ uvedl jeden ze zakladatelů a ředitel společnosti XIXOIO Richard Watzke.

Digitalizace a propojení bankovního sektoru s novými technologiemi je, zdá se, nevyhnutelné. Technologie blockchain, která se prosadila v oblasti kryptoměn, později v logistice, nyní postupně začíná ovlivňovat i sféru klasických financí, plateb a investic. Smyslem konference bylo představení kryptosvěta (nejen) zástupcům bank a finančních institucí. „Naším cílem je nabídnout českým spoluobčanům možnost, jak tuto zásadní změnu v oblasti financování využít ve svůj prospěch a vydělat na ní. Konference není určena jenom pro kryptonadšence-bankéře, ale také pro drobné investory či podniky a společnosti všeho druhu, které uvítají kapitál a chtějí rozvíjet své podnikání,“ dodává Richard Watzke.

Tato událost vzbudila velký zájem mezi bankéři, investory a majiteli českých společností. Mezi hosty konference byli jak čeští, tak světoví odborníci na blockchain a bankovní a finanční sektor. Prezentoval zde například Alex Tapscott, spoluzakladatel Blockchain Research Institute, Lukáš Kovanda, český ekonom a publicista, Christoph Mussenbrock, spoluzakladatel Etherics, nebo Pavel Kysilka, bývalý guvernér České národní banky. Společnost XIXOIO již připravuje druhý ročník konference, který by měl proběhnout na podzim 2019.

Zobrazeno 1978 krát
Naposledy upraveno: út., 4. prosinec 2018 14:35
Pro psaní komentářů se přihlaste