st., 28. listopad 2018 19:59

Zaměstnavatelé hledají posily na prosinec

Brigádnice na vánočních trzích Brigádnice na vánočních trzích Zdroj: Foto autorka
Česká republika – Tržby v obchodech jsou v prosinci až několikanásobně vyšší oproti zbytku roku. Kvůli provozu mají zaměstnavatelé problém dostatečně obsadit směny. Brigádníci jsou potřeba hned v několika odvětvích.

Pracovní sílu shánějí zejména obchody. Během prosince očekávají několikanásobně vyšší návštěvnost zákazníků. Často mají prodloužené otevírací doby. V oblasti pohostinství je také sháňka po brigádnících. Nejsou třeba žádné speciální dovednosti. Nabídka práce je pestrá. Od fast-foodů, přes vánoční trhy, až po restaurace.

Zaměstnavatelé se snaží být v nabídce pracovní doby flexibilní. Ocení i výpomoc na pár hodin denně. Brigádníkem se tak může stát student, matka na mateřské i senior. „Vzhledem k našemu směnnému provozu jsme schopni vyjít vstříc individuálním časovým požadavkům a přizpůsobit pracovní režim potřebám brigádníka,“ uvedla mluvčí hypermarketů Globus Rita Gabrielová.

Největší poptávka po brigádnících je o letních prázdninách a v prosinci. Sezónní nábor, kdy všichni zaměstnavatelé začnou přijímat brigádníky najednou, už ale dva roky nefunguje. Proto se firmy spoléhají na dlouhodobou spolupráci s brigádníky. Nové přírůstky hledají během roku. „Sháníme brigádníky po celý rok. Nicméně v létě se studenti skutečně po brigádě poohlížejí nejvíc a je šance, že u nás pak zůstanou,“ říká Jan Kanzelsbeger, vlastník 62 knihkupectví.

Zobrazeno 1340 krát
Naposledy upraveno: so., 1. prosinec 2018 20:45
Pro psaní komentářů se přihlaste