po., 6. prosinec 2021 21:55

Zápas Premier League zastínil kolaps fanouška. Z hráče Chelsea je hrdina

Marcos Alonso upozorňuje zdravotníka na kolaps fanouška Marcos Alonso upozorňuje zdravotníka na kolaps fanouška Zdroj: https://www.gettyimages.com/
V rámci 14. kola Premier League přívítal Watford na svém hřišti Chelsea. Fotbal však zastínila nemilá událost, kdy na stadionu zkolaboval příznivec domácích. Této situace si na hřišti všiml Marcos Alonso z Chelsea, který okamžitě zalarmoval zdravotníky. Zápas byl ihned na přibližně půl hodiny přerušen, fanoušek byl ve stabilizovaném stavu odvezen do nemocnice. Tu noc to nebyl v Premier League jediný případ

V malém londýnském derby mezi Watfordem a Chelsea nešlo jen o fotbal. Přibližně po čtvrt hodině hry si španělský obránce Chelsea Marcos Alonso všiml, že na tribuně zkolaboval příznivec domácích. Okamžitě zalarmoval zdravotníky, kteří se vydali bojovat o fanouškův život. 

Z ohledem na tuto událost rozhodčí David Coote přerušil utkání a poslal oba týmy do kabin. Z nich hráči vyšli přibližně po půl hodině zpět na hřiště, kdy byl už fanoušek ve stabilizovaném stavu a na cestě do blízké nemocnice. Zápas už se dohrál bez větších komplikací, z Alonsa se navíc stal dvojitý hrdina, kdy přispěl svým výkonem k výhře Chelsea v poměru 2:1. Watford následně vydal prohlášení, kde poděkoval všem zúčastněným v záchraně fanouškova života. ,,Naše myšlenky jsou s fanouškem, který utrpěl srdeční příhodu během zápasu, ale teď už je stabilizovaný. Děkujeme všem zdravotníkům, hráčům a fanouškům za rychlou reakci."

Ve stejný den se kolaps odehrál i na stadionu Southamptonu v souběžně hraném zápase s Leicesterem. Tam se výkop druhého poločasu posunul o pět minut. Další informace o fanouškově zdravotním stavu nejsou známy.

Nebyl první kolaps na tribunách, který se v tomto ročníku Premier League stal. Pakticky stejně, jako Marcos Alonso, upozornil na potíže fanouška obránce Tottenhamu Sergio Reguilon. Ten si všiml kolapsu fanouška při říjnovém utkání s Newcastlem.

Zobrazeno 413 krát
Naposledy upraveno: st., 8. prosinec 2021 20:47
Pro psaní komentářů se přihlaste