út., 15. říjen 2019 10:47

Závodní sezónu v Equine Sport Center Olomouc uzavřela Grand Prix Jana Kutěje

Vítěz Grand Prix Vladimír Tretera Vítěz Grand Prix Vladimír Tretera Zdroj: Jezdci.cz
Olomouc - Druhý říjnový víkend patřila Olomouc jezdeckému sportu. V krásném jezdeckém areálu na Lazcích proběhl už sedmý ročník Grand Prix Jana Kutěje. Tyto závody jsou pojmenovány na počest muže, který stál u myšlenky vybudovat jezdecký areál v Olomouci na Lazcích, ale bohužel se již slavnostního otevření nedočkal. 

Jezdci se svými koňmi mohli soutěžit celkem na třech úrovních. Nejnižší byla 120 cm, nevyšší 140 cm. V sobotu jezdci absolovovali první kola, v neděli pak druhá a finále. Nejvyšší úroveň ovládl Vladimír Tretera s osmiletým holandským valachem Gangster V/H Noddevelt. Druhé místo patřilo Nikole Bielikové s koněm Carthinjo. Třetí příčka zůstala v severomoravské oblasti zásluhou Lucie Strnadlové a jejího koně Fall River Blue.

Technicky postavený parkur přál připraveným

Již tradičním stavitelem parkurů je v Olomouci Robert Smékal, který tentokrát postavil technicky náročný kurz. Zakomponoval navíc mnoho barevných prvků, které někteří koně nepokořili. Ve výsledkové listině tak můžeme vidět řadu vyloučení z důvodů neposlušnosti koně či pádů.

Vítěz hlavního závodu Vladimír Tretera si naopak náročnost parkuru pochvaloval. „Robert Smékal stavěl velmi dobré parkury, technicky spíše náročnější a barevné. Já se snažím takový typ závodů vyhledávat, takže mě to nezaskočilo, naopak jsem byl rád za tak vysokou úroveň."

Zobrazeno 985 krát
Naposledy upraveno: po., 21. říjen 2019 17:10
Pro psaní komentářů se přihlaste