po., 7. listopad 2016 17:01

Do Ostravy zvolna přichází Vánoce

Vánoční trhy Ostrava 2015 Vánoční trhy Ostrava 2015 Zdroj: http://fajnaostrava.cz/program-vanocnich-trhu-v-centru/
Ostrava – Tento týden byl Facebook zaplavený spoustou událostí s názvem „Rozsvícení vánočního stromu“ a ani Ostrava nebyla výjimkou. Letošní slavnostní rozsvícení připadne na neděli 27. listopadu, což je zároveň datum ohlašující advent. Jelikož je Ostrava třetím největším městem v republice, není se čemu divit, že stromů bude rozsvíceno hned několik. Hlavní událost ovšem proběhne v centru města na Masarykově náměstí, kde budou mít lidé možnost sledovat jak slavnostní rozzáření stromečku, tak vystoupení několika interpretů, mezi kterými bude například Ilona Csáková, Dětské sborové studio či Zuzana Stirská s kapelou Gospel Time Fine. 

K samotnému rozsvícení dojde ve čtyři hodiny odpoledne, ale návštěvníci sem mohou přicházet během celého dne a vychutnávat si vánoční atmosféru, u které nebude chybět trdelník, punč, jmelí ani horké kaštany. Pro děti je zde zajištěno vyžití v podobě ohrady s oslíky, dřevěného kolotoče a pro ty větší i kluziště. To ale neznamená, že dospělí by měli nechávat brusle doma.

„Vánoční trhy jsem navštívila minulý rok, a i když jsem od celé akce očekávala víc, tak rozhodně nemohu zapřít úžasnou sváteční atmosféru, která panovala. Při prochází všelijakých stánků vás naprosto pohltí vůně čerstvě upečeného trdelníku a horkého punče, který tam svírá v rukou každý druhý návštěvník, aby se alespoň trošku zahřál při čekání na tu kouzelnou chvíli – rozsvícení vánočního stromu,“ uvedla studentka z Ostravy.

Trhy bude možné navštívit po celé čtyři adventní týdny a oficiální ukončení proběhne den před Štědrým dnem. Na náměstí budou po celou dobu konání probíhat hudební vystoupení a na Mikuláše se můžete těšit i na slavnostní ohňostroj. Takže si nachystejte brusle, zabalte se do šály a čepice a vyrazte vstříc letošním Vánocům.

Zobrazeno 2402 krát
Naposledy upraveno: ne., 13. listopad 2016 18:24
Pro psaní komentářů se přihlaste