čt., 26. listopad 2020 12:21

Zlatan zraje jako víno. Góly střílí nůžkami

Ibrahimovič dává rozhodující branku do sítě Udinese Ibrahimovič dává rozhodující branku do sítě Udinese Zdroj: Oficiální facebook Zlatana Ibrahimoviče
Devětatřicetiletý fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovič během 24 zápasů italské Serie A dokázal rozvlnit síť soupeře celkem 20krát. Fotbalovému světu tak dokazuje, že rozhodně nepatří do starého železa.

Na zkušenou do MLS

Ibrahimovič se po svém angažmá v anglickém Manchesteru United v roce 2018 rozhodl opustit na dva roky Evropu a zabrouzdat do vod americké MLS. Zde se mu velice dařilo a za tým Los Angeles Galaxy vsítil 53 gólů v 58 utkáních. Úctyhodná statistika zaujala i evropského giganta AC Milán z Itálie. Zde již dříve v letech 2010-2012 Švéd působil. Na začátku roku 2020 tak Ibrahimovič přestoupil do své někdejší domoviny v Itálii a začal opět hájit červenočerné barvy.

Návrat do AC Milán
Italské podnebí kanonýrovi s bosensko-chorvatskými kořeny rozhodně nevadilo a rychle se zde zabydlel. Na otázku reportéra proč nosí neobvykle číslo 21 odpověděl: „Protože jsem 3x lepší než Ronaldo.“ Těmito slovy nenápadně hodil pomyslnou rukavici do ringu portugalskému snajprovi, který přestoupil do italské ligy o rok a půl dříve. Po přesunu do Milána Ibrahimovič pomohl týmu 10 góly a zajistil tak účast v mezinárodní Evropské lize, kde se AC utkalo před měsícem i s pražskou Spartou.

Jak si Zlatan vede letos?
V letošním ročníku si zatím AC i Ibrahimovič vedou velice dobře. Italský celek okupuje nejvyšší příčku tabulky bez jediné prohry a švédský útočník má na svém kontě již 10 gólů za pouhých 6 zápasů. Ve srovnání s Cristianem Ronaldem je tak o dvě branky napřed a vévodí celé tabulce střelců ligy. Tuto sezónu se Zlatan navíc blýsknul i parádními nůžkami, které rozhodly napjatý duel s Udinese. Akrobatický zákrok na svém facebookovém účtu okomentoval slovy: „proč běhat, když můžu létat.“

Zobrazeno 663 krát
Naposledy upraveno: čt., 26. listopad 2020 22:00
Pro psaní komentářů se přihlaste