ne., 26. únor 2017 11:18

Zlatou malinu sklidily filmy Hillary's America a Batman vs Superman

Ocenění zlatá malina Ocenění zlatá malina Zdroj: goldderby.com
Los Angeles – Už po třicáté sedmé si tvůrci nejhorších filmových děl za loňský rok mohli odnést ocenění Zlatá malina, v Americe známé jako The Razzies. V sobotu proběhlo vyhlášení „vítězů“ z nominací na konci ledna.

Maliny letos zabrousily do politické sféry, když členové nadace vybrali za nejhorší film roku 2016 dokumentární snímek Hillary's America: Tajná Historie demokratické strany. Kromě toho udělili cenu i jeho režisérovi Dinesh D'Souzovi, a to rovnou ve dvou kategoriích: za nejhorší režii a nejhoršího herce. D'Souza si totiž ve vlastním filmu zahrál jednu z hlavních rolí. Nejhorší herečkou se stala představitelka Clintonové, kterou ztvárnila Rebekah Turnerová.

Vedlejší role se loni nejméně povedla Jessemu Eisenbergovi. Malinu získal za výkon ve filmu Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, který obdržel ještě několik dalších trofejí: za nejhorší scénář, Nejhorší remake nebo pokračování, a také za nejhorší herecký pár. Tím se stala dvojice Ben Affleck a Henry Cavill.

Mnoho nominovaných hvězd se ale ocenění nedočkalo. Patří mezi ně mimo jiné Jared Leto, představitel Jokera v Sebevražedném oddílu. Navržen byl také Johnny Depp za roli v Alence v říši divů.  

Zlaté maliny se každoročně udílejí v předvečer předávání Oscarů už od roku 1981. Anticenu obdrželo mnoho slavných herců, ale velmi málo z nich ji opravdu převzalo. Na předávání se dostavila například Kristen Stewartová, která roku 2012 vyhrála Malinu za hlavní roli ve filmu Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

Mezi oceněné, kteří sošku zlaté maliny na filmovém pásu nepřijali, patří také současný americký prezident Donald Trump. Byl nejhorším hercem ve vedlejší roli ve filmu Duchové to dokáží z roku 1989.

Zobrazeno 2062 krát
Naposledy upraveno: po., 27. únor 2017 14:00
Pro psaní komentářů se přihlaste