pá., 28. duben 2023 00:35

Zlínská juniorka odjela z Uničova s prázdnou, domácí pokračují v suverénních výkonech

Uničov - Zlín B Uničov - Zlín B Zdroj: Jan Zahnaš
Fotbalisté Uničova se ve středu 26. dubna v dohrávce devatenáctého kola na domácím stadioně utkali s béčkem Zlína a povedlo se jim navázat na sérii šesti výher. Hosté začali jarní část sezóny skvěle. Po čtyřech výhrách z úvodních pěti zápasů ovšem přišel nevýrazný výkon a prohra ve Znojmě. Uničov našel na jaře přemožitele pouze v prvním zápase v Hlučíně, od té doby však pouze vyhrávají. Po dvou slepených brankách domácích zvládli mladí ševci pouze snížit, a proto odjíždí z Uničova bez bodu.

Silný vítr společně se silným sluncem museli snášet fotbalisté Uničova a Zlínu B. Domácí navazovali na skvělé výkony v jarní části sezóny. Zlínští naopak po slibném startu začínají pokulhávat. Uničov v této sezóně prohrál na domácím hřišti pouze jediný zápas, na druhou stranu juniorka Zlína dokázala na hřišti soupeře vyhrát pouze jediný duel. Proto není divu, že jasným favoritem zápasu byl právě domácí tým.

Hosté začátek zápasu vůbec nezachytili. Silný nástup Uničova jim dělal problémy a prvních patnáct minut zápasu se k míči prakticky nedostali. I přes ustavičný tlak bylo jediným nebezpečím pro zlínskou branku hlavička Komendy, se kterou si s klidem poradil brankář Šiška. Gól hostům mohl darovat Koutný. Po jeho přihrávce, která však letěla jen těsně vedle tyče, zahrávali hráči Zlína rohový kop. Od dvacáté minuty se hra vyrovnala a hosté si začali vytvářet šance. Do šance se valil Červinka, míč se mu ovšem zamotal pod nohy, čímž dal šanci obráncům na návrat. Ve dvacáté šesté minutě vyhrál Bůžek souboj na hranici vápna a prostrčil míč na rozběhnutého Červinku. Jeho pokus z úhlu mířil vysoko nad branku. Po zbytek poločasu se ani jeden z týmů nedostával do velkých příležitostí a oba týmy velmi poctivě bránily.

Do druhého poločasu nastoupil opět domácí tým s velkou chutí a jejich snaha rychle darovala tížené ovoce. V padesáté třetí minutě po rychle rozehrané standartní situaci poslal míč do vápna Ambrozek. Jeho nabídku sice žádný z hráčů netečoval, i tak ale míč doskákal za záda bezmocného Šišky. Uničov se s vedením neuspokojil, právě naopak. O tři minuty později po rychlém útoku a využití podklouznutí bránícího hráče poslal míč před branku Komenda a našel naběhlého Krče, který vstřelil už svůj sedmnáctý gól v této sezóně. Až po této brance se probudili i hosté, avšak proti velmi dobře organizované obraně se jim prosadit nedařilo. Číž se hned několikrát pokoušel poslat do vápna soupeře dlouhé vhazování, dlouho bez úspěchu. Deset minut před koncem základní hrací doby se však úspěch dostavil. Skvěle hozený aut si ve vápně našel Hartman a hlavou prodloužil míč na Poláška. Ten si posunul míč a než stihl zakončit byl sesřelen k zemi jedním z obránců a rozhodčí se nebál nářídit pokutový kop. Hráči Uničova se okamžitě obestavěli kolem arbitra a snažili se mu rozhodnutí rozmluvit, to se jim ovšem nepodařilo. Nejlepší střelec Zlína v aktuální sezóně Jan Silný penaltu s přehledem proměnil a hosté se pokoušeli o další tlak. Kromě několika nevybíravých zákroků a potyček K dalším šancím nedošlo a tak zápas skončil 2:1. 

Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, a proto si výhru jednoznačně zaslouží. Mladí ševci sice ve druhém poločase tlačili co to šlo, zkušení hráči Uničova si však vedení už vzít nenechali. Zlín bude doufat, že si zlepší náladu v neděli, kdy ho čeká souboj na domácím hřišti s posledním týmem tabulky Vítkovicemi. Uničov vyzve v sobotu, opět na domácím hřišti Blansko a pokusí se prodloužit svou již sedmizápasovou vítěznou šňůru.

Zobrazeno 752 krát
Naposledy upraveno: so., 29. duben 2023 20:02
Pro psaní komentářů se přihlaste