Proč chcete zrušit více než dvě třetiny školních jídelen?
Některé kuchyně splňují hygienické normy jen dočasně a navíc většina z nich neumožňuje další rozvoj - tedy vařit a vydávat více jídel. To je základní věc. Navíc při chystané rekonstrukci jsou výdejny levnější než vývařovny. To znamená úsporu peněz. A tím posledním důvodem je fakt, že jak se snižuje počet dětí, klesá využití jídelen až na 65%. Naším cílem jsou moderní kuchyně, prostorné a pohodlné výdejny, rozšíření počtu jídel a zvýšení jejich kvality.
Víte, co bude s lidmi ze zrušených jídelen? Kde budou pracovat?
Většina bude vařit dál, protože zbývající kuchyně budou zaměstnance nabírat. Lidé se nemusí díky odchodům do důchodu a krátkodobým smlouvám svých kolegů ztráty místa obávat.
Co uděláte s uvolněným prostorem stávajících kuchyní? Co tady bude místo nich?
Nic se rušit nebude. V uvolněných prostorách budou vybudovány výdejny jídla. To umožní zvětšení prostorů, ubudou fronty a zkrátí se čekací doba na výdej obědů.
Jaký názor mají na váš plán ředitelé škol? Chápou vás?
S řediteli škol jednáme o systému více než rok. Kompletní materiály obdrželi na počátku tohoto roku a měli možnost s nimi seznámit zaměstnance školy i rodiče prostřednictvím školských rad. Nezaznamenali jsme žádné stížnosti.