ne., 11. duben 2010 13:18

AFO 45: Vidět a vědět!

Aneta Haimannová
Ve dnech 13. – 18. dubna proběhne v Olomouci 45. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckého a dokumentárního filmu Academia Film Olomouc (AFO), který od roku 2007 organizuje Katedra filmových, divadelních a mediálních studií Univerzity Palackého. Projekt si dává za cíl divákům prostřednictvím filmu srozumitelně přiblížit aktuální vědecké poznatky.

Jde o největší filmový festival v regionu, který spojuje profesionální a studentskou tvorbu a umožňuje její konfrontaci s odborným publikem i širokou veřejností. Jako obvykle bude program festivalu rozdělen do několika tematických bloků. Kromě České a Mezinárodní soutěže, v jejímž rámci budou oceněny nejlepší dokumentární počiny loňského roku, bude tradičně uvedena také nesoutěžní sekce Studio, která umožňuje divákům nejen zhlédnout po odborné i estetické stránce progresivní snímky, ale rovněž spatřit jejich tvůrce, poslechnout si přednášku na aktuální témata, jež tyto filmy otevírají, a diskutovat o nich s odborníky. Jedním z ústředních témat této sekce bude letos Autismus.

Účastníci se mohou těšit i na doprovodný program, který bude představovat několik videoinstalací, přednášek a interaktivních výstav. Pro ty, kteří se nebudou moci festivalu účastnit přímo je připraven v rámci celostátního vysílání České televize zpravodajský deník aFokus.

Zobrazeno 1889 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste