po., 24. říjen 2016 15:49

Básník a zpěvák J.H.Krchovský navštíví Olomouc

J.H. Krchovský a Krch-off band J.H. Krchovský a Krch-off band Zdroj: Jindřich Oplt
Olomouc - Hudba Jiřího Háska Krchovského a jeho skupiny Krch-off band zazní 25. listopadu v olomouckém klubu Ponorka. Koncert začne v sedm hodin večer. Součástí programu je také autorské čtení hlavního představitele skupiny – muzikanta, ale především básníka vzešlého z českého undergroundu osmdesátých let J. H. Krchovského.

„Každý rok se snažíme zahrát si v našem nejoblíbenějším klubu na téhle planetě, kterým je Ponorka v Olomouci. Jelikož došlo v Krch-off bandu k menším personálním změnám, můžete se těšit na všechny skladby v novém kabátě, uvedla skupina na svém facebookovém profilu.

Kapela vznikla roku 2006, avšak umělcovi verše zhudebňovali různí interpreti (např. Mejla Hlavsa, Hudba Praha, Echt!, Sluníčko aj.) už dávno před tím. Sám autor básní byl však s těmito zpracováními značně nespokojen, a tak se rozhodl zrealizovat nápad Marka Brodského, který Krchovskému navrhl, že není-li spokojen s tím, jak mu jeho básně zkazili jiní, ať si je tedy kazí sám. Ačkoliv byla výchozí premisa taková, že kapela nazkouší a nahraje repertoár v rozsahu standartního CD a poté skončí, koncerty skupiny Krch-off band nejenže neustaly, naopak se těší stále větší popularitě. Básníka na jeho hudebních vystoupeních doprovází Tomáš Schilla (violoncello), Tomáš Skřivánek (baskytara), Vojtěch Starý (klávesové nástroje) a Adam Bejšovec (bicí). Soubor doposud vydal alba Naposled (2008) a Jakože vůbec nic (2015).

A jaká vlastně jejich hudba je? Posluchači zhudebněných veršů neodekadentního básníka se mohou těšit z neotřelých textů a hypnotické rytmiky, která je pro skupinu typická.

Už nyní je jasné, že milovníci Krchovského poezie si v klubu Ponorka rozhodně přijdou na své!

 

Zobrazeno 1975 krát
Naposledy upraveno: čt., 27. říjen 2016 20:37
Pro psaní komentářů se přihlaste