ne., 24. březen 2019 20:49

Bruslaři před domácím publikem snížili stav čtvrtfinálové série

Mladá Boleslav snížila stav čtvrtfinálové série na 1:2 Mladá Boleslav snížila stav čtvrtfinálové série na 1:2 Zdroj: BK Mladá Boleslav FB
Mladá Boleslav –  Mladoboleslavská Ško-Energo aréna byla svědkem třetího pokračování čtvrtfinálové série mezi Bílými Tygry z Liberce a mladoboleslavskými Bruslaři, kteří se nakonec po náročném a tuhém boji radovali z vítězství 4:1. Výsledek zápasu ale podstatným způsobem ovlivnily dvě branky domácích do odkryté klece.

Vstup do utkání se lépe vyvedl hostujícím Tygrům, za které už ve druhé minutě utkání nastřelil tyč Libor Hudáček. Puk se však k velké smůle Severočechů odrazil mimo brankoviště a pokračovalo se dál. První třetina nabídla strhující tempo a kvalitní hokejovou podívanou. Na velké šance si však diváci museli počkat, neboť oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany a nechtěly svého soupeře pustit do velké příležitosti. Do největší šance se nakonec dokázal dostat Martin Procházka, který v polovině šestnácté minuty nadvakrát pálil z bezprostřední blízkosti na branku Liberce. Poprvé však mladoboleslavský hráč netrefil zařízení a při druhém pokusu pomohla brankáři Tygrů obrana.

Brankové radosti se diváci dočkali až ve druhé třetině, když se perfektní tečí v předbrankovém prostoru prosadil Michal Vondrka. Tomu se podařilo sáhnout do nahození Oldricha Kotvana a rázem Mladá Boleslav vedla 1:0. Vedení však domácímu celku vydrželo jen do 31. minuty, ve které srovnal stav utkání Jan Ordoš. Ten dokázal prostřelit Gašpera Krošelja z kruhu. První a zároveň poslední liberecký gól v zápase vyplynul z přesilovkového tlaku. Bruslaři si však před druhou sirénou vzali své vedení zpátky. O druhý a rozhodující mladoboleslavský gól se svou přesnou dorážkou postaral Radim Zohorna.

Ve třetí části se Liberec dostal místy do mohutného náporu a snažil se o vyrovnání. Nejblíže gólu měl Martin Ševc v 54. minutě. Jeho střela z prostoru kruhu však pouze orazítkovala tyč domácí svatyně. Hosté po celotřetinovém náporu nezvládli závěr utkání a při risku bez brankáře nadvakrát inkasovali. Nejprve se štěstím dostal puk do branky Jakub Klepiš a za dalších sedmnáct vteřin rozjásal vyprodanou halu Dominik Pacovský. Mladá Boleslav tak před svými diváky napravila dvojité zaváhání z ledu Liberce a snížila stav série na 1:2.

 

Stav série: BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 1:2

Zobrazeno 1310 krát
Naposledy upraveno: ne., 24. březen 2019 21:19
Pro psaní komentářů se přihlaste