ne., 19. prosinec 2010 17:37

Ceny Elsa předány

Výroční televizní ceny Elsa už mají své majitele. Nejvíce sošek získal snímek Archiv režisérky Lucie Bělohradské. Záznam z předávacího ceremoniálu včera odvysílala ČT2.

Ceny, za kterými stojí Česká filmová a televizní akademie,  rozdělovala odborná porota ve 13 kategoriích. Většinu cen vyhrály pořady vysílané Českou televizí, pouze v kategorii Magazín uspěla Noc filmových nadějí televize Nova.

V kategorii Původní televizní dramatická tvorba obdržel Elsu pořad Nespavost a Vladimír Körner za scénář k filmu Sněžná noc. Za již zmiňovaný Archiv obdrželi zlaté sošky Lucie Bělohradská (za režii) a hlavní protagonisté, Emíllia Vašáryová a František Němec (oba za herecké výkony).

Mezi další oceněné patří Historie.cs (Publicistický a diskusní pořad), talk show Všechnopárty (Zábavný pořad) a Neznámí hrdinové (Dokument) o zapomenutých československých bojovnících proti komunismu.

V kategorii Animovaný pořad zvítězil kreslený seriál Dějiny udatného českého národa, popisující historii českých zemí od pravěku po husitské hnutí. Cenu pro nejlepšího moderátora obdržel Karel Šíp za Všechnopárty.

Elsy se nepředávaly jen domácím tvůrcům a pořadům, ale i těm zahraničním. Jako hraný film byl oceněn polský válečný snímek Andrzeje Wajdy Katyň, pojednávající o masakrů polských důstojníků sovětskou armádou, a německý dokument Hitler a Mussolini.

Zdroj: http://www.televizniceny.cz/index.php

Zobrazeno 2142 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste