ne., 5. duben 2009 18:57

Čeští boxeři se pokusí vytvořit světový rekord v 24 hodinovém turnaji

V obchodně-společenském centru Olomouc CITY bude celý příští týden věnován sportu, konkrétně tomu bojovému. Proběhne zde totiž výjimečná sportovní akce s názvem Týden bojovníků, kterou pořádá Český svaz thajského boxu. Na exhibici se představí přední čeští sportovci a pokusí se o nepřetržitý 24 hodinový turnaj, což by znamenalo zápis do české i světové Guinessovy knihy rekordů.

V průběhu týdne jsou na programu ukázky různých známých i neznámých, tradičních i exotických bojových umění. Cílem této exhibice je nejen seznámit návštěvníky s těmito druhy sportů, ale také přesvědčit o opaku ty, kteří si myslí, že bojové sporty jsou surové, brutální a bez pravidel.

Pro milovníky a fanoušky tohoto sportu je připravena exhibice a následná autogramiáda v současnosti našeho nejlepšího profesionálního boxera Lukáše Konečného. Celá akce vyvrcholí večerem s názvem Noc bojovníků, kdy se odehraje souboj o titul Mistra ČR v thajském boxu ve váze do 76,2 kg; medaili bude obhajovat jednička této váhy Jakub "Jakuza" Steidl.

"Po celý čas trvání akce je pro diváky připravena řada soutěží, her a zábavy. Ti odvážní si budou moci vyzkoušet improvizovaný trénink pod vedením trenéra státní reprezentace," řekl Jiří Vévoda z VZP, která je hlavním partnerem akce.

Celým týdnem bude provázet zpěvák a moderátor Josef Melen. Vstup je volný.

Program:

  • 6.4. - Pondělí - Exhibice a ukázky různých bojových sportů – taekwondo, kung fu, thai box, kick box
  • 7.4. - Úterý - Exhibice a ukázky různých bojových sportů – thai box, box, japonský šerm, sebeobrana, taebo
  • 8.4. - Středa - Začátek pokusu o zápis do Guinessovy knihy rekordů - 24 hodinový turnaj v thajském boxu
  • 9.4. - Čtvrtek - Konec pokusu o zápis do Guinessovy knihy rekordů
  • 10.4. - Pátek – Ukázky bojových umění a sportů - budo show
  • 11.4. - Sobota – amatérská liga thajského boxu a boxu, exhibice Šárky Stokláskové (trenérka reprezentace) a jejich svěřenkyň, exhibice a autogramiáda Lukáše Konečného
  • 12.4. - Neděle – Noc bojovníků - profesionální zápasy thajského boxu a Souboj o titul mezinárodního Mistra ČR v thajském boxu ve váze do 76,2 kg.

Videopozvánka:

 

Co je thajský box?

Muay Thai, neboli thajský box v jeho nejčastější sportovní podobě, je uměním boje na blízko, v plném kontaktu. Říká se mu také umění osmi končetin (rukou, loktů, chodidel, kolen). Během staletí Thajci přijali mnoho technik, které jim přidali na ostrosti, prudkosti a větší účinnosti. Nedávno přijali též různé techniky západního boxu, jeho tréninkové metody a strategie. Byla zavedena nová pravidla: kožené rukavice západního, klasického boxu, váhové kategorie a tříminutová kola. Protože thajský box vyžaduje naprosto precizní, ostrý a nekompromisní boj, jsou tito bojovníci právem považováni za mistry ve světě bojového umění. (zdroj http://www.sportovni.net/muathaj/info/)

Více informací naleznete na webu http://www.czechfighters.eu/

Zobrazeno 2309 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:35

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste