út., 5. březen 2019 13:11

Chanel se rozloučil s Karlem Lagerfeldem

Modelky při závěrečném defilé Modelky při závěrečném defilé Zdroj: Oficiální Facebook značky Chanel
Paříž – V rámci právě probíhajícího pařížského módního týdne proběhla první březnové úterý již tradičně v pařížském Grand Palais také přehlídka značky Chanel. Tato kolekce byla poslední, na které se podílel kreativní ředitel značky Karl Lagerfeld, a proto byla celá show poctou a zároveň rozloučení s tímto módním géniem.

Přehlídky značky Chanel jsou jedinečné tím, že vždy probíhají v grandiózním výstavním pavilonu Grand Palais. Ten bývá pečlivě a velmi realisticky stylizovaný do nějakého tématu nebo prostředí. Po supermarketu, zámecké zahradě nebo pláži proběhla letos show podzim/zima v prostředí zasněžené horské vesnice. Nechyběly ani zasněžené stromy a okolo mola stály ve sněhu lyže jaké jiné značky než Chanel.

Vše zahájila minuta ticha za legendárního návrháře. Jako první se po mole prošla oblíbenkyně Karla Lagerfelda Cara Delevingne. Mezi předvádějícími ovšem byla také například herečka Penelope Cruz. Celá kolekce byla typická pro Karla Lagerfelda - dominovala klasická elegance, černá a bílá barva, kalhoty, kožichy, obří sluneční brýle, kožené oblečení, kostkovaný vzor, ale i inspirace z mužského šatníku jako třeba košile s mašlí a obleky. Při finálním defilé bylo na všech modelkách i divácích vidět dojetí, zazněla také skladba Heroes od Davia Bowieho, která provázela defilém i na poslední módní spolupráci Karla Lagerfelda s Fendi.

Karl Lagerfeld byl slavný módní návrhář a velká módní osobnost. Ve svém životě spolupracoval mnoha známými módními značkami. Slávu mu přinesl hlavně post kreativního ředitele značky Chanel, protože jí dokázal vrátit popularitu a prestiž, kterou na chvíli ztratila. Byl také kreativním ředitelem značky Fendi. Zemřel 19. února na rakovinu slinivky ve věku 85 let.

Zobrazeno 1358 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2019 21:59
Pro psaní komentářů se přihlaste