po., 9. listopad 2015 19:22

Fotbalová reprezentace ukázala nové dresy

Praha - Fotbalová reprezentace v pondělí poprvé ukázala své nové dresy. Na tiskové konferenci v pražském obchodím centru Palladium v nich fotografům pózovali Pavel Kadeřábek, Vladimír Darida, Michal Kadlec, Bořek Dočkal a Antonín Panenka.

Domácí červené dresy se inspirovaly vítězstvím v Euru 1976 v Bělehradě a venkovní bílá varianta bude připomínat druhé místo na šampionátu v roce 1996 v Anglii. Změna vzhledu dresů se nese v duchu motta "Zopakujme dějiny".

Jsem spokojený. Líbí se mi, že jsou trochu do retra a berou si něco z těch starších dresů. Zatím je to nejhezčí dres, jaký jsem v reprezentaci oblékl," prohlásil záložník Vladimír Darida.

Na střed přední strany umístili návrháři znak Fotbalové asociace ČR, jehož dolní část je jediným modrým detailem jinak celočerveného dresu. Právě přední část vychází z podoby dresu vítězného mistrovství Evropy v roce 1976. Součástí soupravy jsou červené šortky a stulpny.

„Dresy vypadají fantasticky. Celý tým už se těší, až v nich bude hrát příští léto ve Francii,“ chválil Pavel Kadeřábek, obránce národního týmu.

Nové dresy od společnosti Puma mají být inovativní hned v několik směrech. Na rukávech se nachází podélné panely a síťovina v podpaží umožňuje lepší cirkulaci vzduchu. Inovativní technologie má pomoci lépe udržet tělesnou teplotu.

Reprezentace v nových dresech poprvé nastoupí v pátek 13. listopadu v Ostravě v přípravném utkání se Srbskem.

Zobrazeno 1975 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:25
Pro psaní komentářů se přihlaste