čt., 22. říjen 2009 17:54

Konečně vítězství

Fotbalisté Sigmy Olomouc se po devíti kolech konečně radovali z ligového vítězství. Přestože začátek sezony sliboval olomouckým fotbalistům místo v první polovině tabulky, ba dokonce Sigma usilovala o skupinu v Evropské lize. V této soutěži se ale olomouckým stal osudným anglický Everton, který Sigmu doslova převálcoval.

Přesto se ale Olomouc chtěla ukázat v lize stejně tak jako v loňském ročníku, kde skončila na čtvrtém místě. Letos se však Sigma svých výsledků jakoby zalekla a nedokázala navázat na výsledky z minulého ročníku. V prvním kole sice zvítězili na Střížkově nad pražskými Bohemians 0:2, avšak od té doby se fotbalisté z Olomouce pouze trápili. Dnes se ale vše změnilo a místní celek jakoby znovu našel svou formu a doslova smetl na domácím hřišti Brno, které si z Olomouce odváželo debakl 5:0, který je v Gambrinus lize nepříliš častým, avšak fanoušky velmi vítaným výsledkem.

Olomouc hrála od počátku velmi ofenzivní fotbal a chtěla fanouškům ukázat, že jejich devítikolový neúspěch skončil. V první šanci však bylo Brno, avšak Rabušic minul. Olomouckým na skórování stačilo pouhých devět minut a po parádní přihrávce Šultéze se z blízka nemýlil Ordoš. V osmatřicáté minutě si Šultéz došel pro gól sám a po centru z přímého kopu vystřelil hlavou. Jeho střela našla svůj cíl, a tak bylo víceméně rozhodnuto. Brno se sice dostalo ještě do dvou šancí, ale obě skončili neúspěchem. Zato Sigma hrála ve výborné pohodě a k výsledku 2:0 přidala ještě další tři góly po trefách Ordoše, Petra a Hořavy. Výsledek mohl být pro Brno ale ještě potupnější nebýt vynikajících zákroků brněnského gólmana Bureše.

 

Zobrazeno 1681 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste