ne., 14. listopad 2010 12:47

Liam s Beady Eye „přinesl světlo“ a obdržel smíšené reakce

Jsou tomu již 4 dny, co zbrusu nová kapela Liama Gallaghera Beady Eye vydala svůj první singl „Bring the Light“. Ten má přilákat fanoušky na debutové album, které se očekává začátkem příštího roku. Píseň je zdarma ke stažení na oficiálních webových stránkách kapely, v balíčku dostanete kromě mp3 souboru i pozadí na plochu počítače a vystřihovánku loga kapely.

„Budeme větší než Oasis, nepochybuji o naší hudbě, nepochybuji o sobě.“ Tak se zpěvák vyjádřil pro Sunday Times v červenci letošního roku o Beady Eye (v překladu „oko, co tě sleduje“ nebo také „prasečí očko“). Singl „Bring the Light“ ale obdržel spíše smíšené reakce.

„Osobně se mi písnička nelíbí a štve mě, že největší kapela světa se rozdělila, aby vytvořila takovouto ****** [výraz pro exkrement]. Nečekám, že budou znít jako Oasis, nicméně také neočekávám, že budou takhle špatní.“ napsal fanoušek pod píseň na serveru YouTube, která zde nasbírala skoro 170 000 shlédnutí za pouhé 4 dny.

„Písnička se časem k lidem dostane. Když jsem ji slyšel poprvé, nebyl jsem si úplně jistý. Zdálo se mi, že piáno znělo trochu monotóně, ovšem po pár posleších se mi zdá fajn. Kytary a Liam jsou skvělí.“ zní další tamní reakce. Zbylé názory by se daly vždy přiřadit k jednomu z následujících: dobré; špatné; decentní; znějící jako Beatles; opravdový rock'n'roll; bez Noela to stojí za nic; nemůžu se dočkat alba.

Zeptal jsem se studentky Aničky (20) z Prahy, která se jako jedna z mála novinkou zaobírala na svém blogu, co si o singlu a Liamových předzvěstích myslí: „Bring the Light mě hrozně baví, je to pěkně našláplá písnička hned od začátku, ale zní hrozně zpátečnicky a retro. To je snad čistý rock'n'roll, který se dělal za dob Elvise. Pánové z Beady Eye si asi neuvědomili, že už jsme v jiné době. Měli k tomu třeba něco přidat, někam to posunout, třeba kombinovat s elektronikou, nebo já nevím co. Bright the Light je moc dobrá písička, ale takových už tu bylo tisíce, nepřináší nic nového. Na druhou stranu teď se dělá snad všechno retro, tak se možná Liam a spol. chytí na týhle vlně a bude to mít úspěch.“

„Absence Noela v písničce slyšet je. Prostě to nezní jako Oasis, ale to asi Liam ani nechtěl. Písničky, co složil Noel, jsou propracovanější a oduševnělejší. Nemyslím si, že se Noel ‚zase brzo připlazí,‘ jak říká Liam,“ reaguje studentka na zpěvákovy výroky.

„Podívám-li se na to zpětně, rozpad Oasis byl to nejlepší, co se mi kdy stalo, protože teď si můžeme dělat, co chceme,“ pokračuje frontman pro Sunday Times.

Fotozdroj: http://akamai-static.nme.com/images/article/liamg171209.jpg

Zobrazeno 1764 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste