čt., 29. říjen 2015 20:23

Memoriál V. I. Lenina 2015 zná své vítěze

Široký Důl - Sedmnáctý ročník největší hasičské soutěže v Česku s názvem „O putovní pohár VŘSR  - Memoriál V. I. Lenina 2015“ je minulostí. V sobotu 24. října se do Širokého Dolu sjelo celkem 206 závodních týmů. 

Vše začalo o půl deváté ráno humornou vzpomínkou na komunistický režim, kterou si jako každý rok připravili pořadatelé. Po tomto slavnostním zahájení proběhla rychlá porada velitelů družstev a následoval samotný závod. Kategorii žen naprosto ovládly hasičky z Krásné Vsi, které svým bezchybným požárním útokem nechaly všechny soupeřky za sebou a s více než vteřinovým náskokem zaslouženě zvítězily. "Atmosféra skvělá, lepší zážitek ze zakončení sezóny, než je první místo na celorepublikové soutěži v Širokém Dole na Leninovi, jsme si odvézt nemohly," vyjádřily na Facebooku svoji radost ženy z Krásné Vsi.

Neočekávanější byla opět kategorie mužů, kterou mnozí považují za zlatý hřeb dne. Favoritům, jako byl například Plumlov, Bezděkov pod Třemšínem, Renmotor Jinolice nebo Zbora, se kupodivu nepodařilo probojovat na stupně vítězů. Překvapením celého dne byli hasiči Lhotky Sport, kteří v mužské kategorii zvítězili. "Na dvě B dlouhou dobu neběželi a je to pro ně velká výzva. Největší zajímavostí je, že s nimi v letošním roce běhá strojnice. Kluci chtěli schválně přesunout až na konec, takže uvidíme, jestli se jim tahle taktika vyplatila," uvedl družstvo Jakub Paulíček, který soutěží provázel. Jak se vzápětí ukázalo, taktika se skutečně vyplatila. „Historie zná pouze vítěze! V roce 2015 to jsme my ze 146 týmu mužů," okomentovali svůj triumf vítězové.

Nejúspěšnější družstva pořadatelé ohodnotili věcnými cenami na slavnostním vyhlášení. Vítězné družstvo žen si tradičně neodváží putovní pohár, ale putovní obraz V. I. Lenina. Mezi spoustou skvělých výkonů se ovšem našlo i 57 takových, které rozhodčí museli ohodnotit jako neplatné. Kompletní výsledky celého dne jsou k dispozici zde: http://firesport.eu/vysledek-siroky-dul-7055.html.

Zobrazeno 2517 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:18
Pro psaní komentářů se přihlaste