so., 24. říjen 2009 11:52

Mezinárodní festival outdoorových filmů

3. - 6. listopadu 2009 máme možnost navštívit v kině Metropol už 7. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů. Festival byl založen v roce 2003 Cestovní kanceláří Turistika a Hory s.r.o., která je zároveň hlavním pořadatelem a producentem festivalu.

Festival je zaměřený na outdoorové sporty a na dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale i cestopisné filmy. Festivalu se zúčastnili režiséři, filmaři a producenti z mnoha zemí - ČR, SR, Francie, Austrálie, USA, Chile, Rakousko, Španělsko, Nový Zéland, Polsko, Rusko, Německo, Kanada, Velká Británie, Keňa, Švýcarsko, Švédskou, Chorvatsko, Brazílie, Peru, Belgie, Filipíny, Slovinsko a Venezuela. 7.ročník se koná v termínu 16.10. - 5.12.2009. Slavnostní zahájení již proběhlo 16.10.2009 v Ostravě a festival bude zakončen v Praze 5.12.2009, kde budou předány ceny těm nejlepším filmům. Za 50 kč máme tedy možnost navštívit vybrané filmové lahůdky a zažít tak atmosféru snímků z prostředí, do kterých bychom se třeba jinak nepodívali. Projekt se koná za finančního přispění Statutárního města Olomouce.

Festival má 4 kategorie :
A. dobrodružný a extrémní sportovní film – sporty v přírodě (mimo horolezectví), lyžování, extrémní lyžování, horská kola, paragliding atd.
B. horolezecký a horský film – horolezecké sporty, expediční lezení, lezení v ledu, polární expedice, horská krajina, člověk a hory
C. dobrodružné vodní sportovní filmy – rafting, vodácké sporty, kajaking, kanoistika, jachting, potápění, surfing, dálkové plavání atd.
D. cestopisný film (filmy výhradně cestopisného charakteru nezařazené do kategoríí A, B, C)

Místo konání a předprodej vstupenek :
Kino Metropol, Sokolská 25, Olomouc, tel. 585 224 120, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., denně 16.30 - 20.00 hod

Kompletní program si můžete prohlédnout na

http://www.olomouckakina.cz/

 

 

 

Zobrazeno 1715 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste