ne., 18. duben 2010 23:14

Mladík Navrátil skolil Brno

V sobotním duelu fotbalové Gambrinus ligy zavítala Olomouc do Brna. Sigma nastupovala do zápasu jako mírný favorit a chtěla si z moravské metropole odvézt všechny tři body. Po dvou gólech Navrátila se jí dostalo vítězství a plný bodový zisk si odvezla na Hanou.

Zápas začal velmi útočně a již v sedmé minutě se z gólu radovali hosté. Po přihrávce Petra poslal čerstvě dvacetiletý Navrátil Sigmu do vedení. V tuto chvíli měl tento mladík odehráno pouhých 44 minut v nejvyšší soutěži. Sigma svého soupeře neustále tlačila a silným ofensivním náporem se snažila vstřelit další branku. Paradoxně se ale v jedenatřicáté minutě dostalo do šance Brno a po lobu Dostálka vyrazil Lovásik balon pouze na břevno. V rychlém sledu orazítkovala břevno brněnské svatyně i Olomouc. Další šance následovaly na obou stranách a těsně před koncem mohlo Brno srovnat. Za překonaného Lovásika se do branky postavil Michalický, který odkopl balon do bezpečí.

Divácky přitažlivý fotbal se hrál i po poločase. O další nástřel brankové konstrukce se postaral Michal Ordoš, který vyslal dělovku ze střední vzdálenosti. Chvíli po této šanci fauloval ve vápně Michalický Rabušice a Brno tak dostalo možnost zahrávat pokutový kop. Dostálek nabídnutou šanci využil a srovnal na 1:1. Ihned po rozehrávce vyslal Schulmeister parádní přihrávkou Navrátila k zakončení. Ten se nemýlil a druhým gólem v  zápase vystřelil Sigmě výhru 2:1 na brněnském hřišti.

Během tohoto zápasu se fotbaloví příznivci naprosto nabažili a po pohledném fotbalu se z vítězství radoval lepší tým. I tak to ale pro Sigmu nic neřeší, neboť jedinou cestou do pohárové Evropy je Ondrášovka cup, ve kterém se olomoučtí ve středu utkají s Plzní.

Branky: 8. a 67. Navrátil - 66. Dostálek (pen.)
Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Koval
Diváci: 2407
ŽK: Polách, Dostálek - Schulmeister

Sestavy:
Brno: Doležal - Husár, Trousil, Dvorník, Borák (70. Šural) - Dostálek, Křeček, Polách (75. Hruška) - Kalabiška, Došek, Rabušic (80. Okleštěk)
Sigma: Lovásik – Janotka, Dreksa, Škerle, Machalický – Rossi, Ordoš, Hořava - Schulmeister (83. Kaščák), Petr (83. Štěpán), Navrátil (71. Bajer)

Zobrazeno 2237 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste