Po oba dny budou připraveny stánky vystavovatelů, ve kterých si přijde na své každý návštěvník. Příznivci nových věcí mohou vyzkoušet nepálskou či srí lanskou kuchyni, pro ty méně zvídavé budou připravena i tradiční česká jídla. "Návštěvníci mohou ochutnat nejnovější gastronomické koncepty, nebo třeba jídla, která se připravují v Brazílii nebo Itálii," říká za organizátory Pavel Vysloužil. K dispozici budou i ochutnávky například hmyzu, chilli papriček nebo delikates jako jsou foie gras či lanýže. Z nápojů to budou jak domácí limonády a piva z malých pivovarů, tak zahraniční destiláty a vína.
Na pódiu předvede svou show nejen Zdeněk Pohlreich, který je tváří tohoto festivalu, ale například i Kamila "Kamu" Rundusová. K vidění bude v akci i michelinský kuchař Radek Kašpárek a program zaměřený na porcování obřích ryb.
Druhý ročník festivalu, který proběhl v loňském roce, navštívilo rekordních dvanáct tisíc lidí, kteří si mohli vybrat z nabídky sedmi desítek restaurací a prodejců pochutin. Organizátoři proto letos nic nepodcenili a vstupenky jsou k dispozici v předprodeji již od ledna letošního roku, k dostání budou ale i na místě.
Kromě jídla bude připraven po oba dny program na pódiu, speciální zóna určená dětem a své místo zde bude mít i Pevnost poznání. Díky velkému zájmu se festival uskutečnil vloni poprvé i ve Zlíně, letos si hodlá naklonit i Ostravu.