×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1543
so., 31. říjen 2015 16:26

Neznáš – nezachráníš!

Olomouc - Spolek mediků Univezity Palackého pořádá třetí ročník akce Neznáš – nezachráníš!, při níž budou mít zájemci možnost naučit se správně poskytnout první pomoc a tím zachránit život. Program proběhne v úterý 3. listopadu v budově starých Teoretických ústavů, která sídlí v Hněvotínské ulici, nedaleko Fakultní nemocnice Olomouc.

Akce zahrnuje praktickou i teoretickou část. Návštěvníky čeká přednáška na téma kardiopulmonální resuscitace, nebo třeba povídání o první pomoci, které povede spolek studentů právnické fakulty ELSA. "Cílem je naučit základy první pomoci, jako je například resuscitace, vyproštění zraněného z auta, správné použití obvazových technik nebo poskytnutí první pomoci dítěti," řekla členka Spolku mediků a studentka 4. ročníku lékařské fakulty Eva Mnacakanová.
Tato událost se poprvé uskutečnila v loňském roce, kdy ji uspořádali medici pro studenty lékařské fakulty a fakulty zdravotních věd. Díky kladným ohlasům se rozhodli v letos březnu akci uspořádat znovu, na druhý ročník už ale pozvali studenty celé Univerzity Palackého. Program sestavuje Urgentní sekce Spolku mediků ve spolupráci se studenty lékařské fakulty, kteří absolvovali školení pod vedením lékaře Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Bronislava Klementy. V úterý 3. listopadu od čtyř hodin odpoledne proběhne tedy už třetí ročník. Přihlásit se na něj dá už dnes, a to zasláním přihlášky na stránku Spolku mediků.

Zobrazeno 1681 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:39

Pro psaní komentářů se přihlaste