po., 26. říjen 2009 15:32

Olomoučtí Dorian Gray's Prostitutes vydávají debutové album

Oblíbená olomoucká kapela právě v těchto dnech vydává svou první dlouhohrající desku a já jsem při této příležitosti vyzpovídal frontmana Marka "Make" Gauru. Jak bys charakterizoval vaši kapelu pro ty, kdo vás neznají? Asi jako směsici elektroniky a kytarovky, kdy základní myšlenkou všeho je atmosféra. A to hlavně ta temnější a smutnější.

Jak dlouho už hrajete a co považuješ za největší úspěch(y) dosavadní kariéry?

Hrajeme něco málo přes dva roky a mezi největší úspěchy patří rozhodně zařazení časopisem Filter do TOP 10 nadějí české hudby a také reklamní kampaň pro mobilního operátora, jejíž tváří jsme se stali.

Právě teď vychází vaše debutová deska. Co nám k ní můžeš říct?

Deska se natáčela přes dva roky a to v ČR a Německu. Je na ní 11 skladeb. Měla by se dostat do běžné distribuční sítě, ale to je zatím ve fázi jednání. Spokojenost by byla určitě větší, kdyby to natáčení netrvalo tak dlouho, protože starší věci bych už teď asi udělal malinko jinak. Přesto doufám, že ve výsledku to ani poznat nepůjde, a že deska bude znít sourodě a jednolitě.

Můžou se fanoušci těšit na videoklip k některému z nových songů?

Ano, do měsíce by měl být na světě a mělo by se jednat o umělecky unikátní věc, ale více zatím neprozradím:-).

Které kapely vás nejvíc ovlivňují?

Je toho hrozná spousta, ale mezi největší idoly a vlivy patří určitě kapely jako IAMX, Placebo, Muse, Sunshine, The Horrors a podobně veselé partičky.

Kromě zpěvu a skládání hudby se staráš také o texty. O čem jsou a kde bereš inspiraci?

Texty jsou spíš směsicí sepsaných pocitů, konkrétních momentálních podnětů. Nemají příběh a přesto by měly vyprávět určitou událost. Je to takový malinko Tzarovský přístup, ale mě to tak vyhovuje. Týkají se samoty, žen, smutku, závislostí na životě, přesvědčování sebe sama o unikátnosti bytí samým sebou a strachu z mnoha věcí, kterým nerozumím.

Chystáte v nejbližší budoucnosti nějaké koncerty?

Právě dnes (pondělí 26.10.) hrajeme v pražském klubu Roxy. Další vystoupení ale zatím naplánována nejsou. Personální obsazení to momentálně neumožňuje, takže jsme spíše studiovým projektem. Ale koncerty jsou kořením hraní, tak doufám, že se to obrátí k lepšímu.

Čeho bys chtěl s kapelou dosáhnout?

Zní to jako klišé a také to klišé je, ale spokojenosti a naplnění. Dokázání sobě samému, že v něčem můžu být alespoň trochu dobrý.

A na závěr: máš nějaký vzkaz pro fanoušky Dorian Gray’s Prostitutes?

Nebojujte se svými démony, milujte se s nimi:-).

 

 

Další informace o kapele můžete získat na stránkách http://bandzone.cz/doriangraysprostitutes nebo http://www.myspace.com/doriangraysprostitutes.

Zobrazeno 1757 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste