pá., 30. říjen 2015 03:55

Olomoučtí škodovkáři se sjednocují. Založili vlastní klub

Olomouc - Pozorný olomoucký řidič si jich možná už někdy všiml – originálně upravené, dobře pečovávané, hrdě nesoucí okřídlený šíp na kapotě. Městem a jeho okolím se prohánějí desítky škodovek. Jejich vzhled je různorodý, rozhodně ale ne fádní.

V hanácké metropoli vznikla před časem neformální skupina Škoda Club Olomouc. "Nejde o žádnou pevně uspořádanou organizaci. Sami sebe považujeme za partu lidí se společným koníčkem. Jednou za čas se sejdeme, prohlédneme si navzájem auta a vyměňujeme si zkušenosti," říká členka klubu Michaela Dvorská a hrdě ukazuje svého zachovalého Favorita. "Naše auta jde poznat jednoduše - mívají na sobě bílou klubovou samolepku. Poznáme se tak navzájem, když na sebe natrefíme třeba ve městě," dodává.

škoda club olomouc"Škodu club Olomouc jsem založil v prosinci 2014. Mojí snahou bylo navázat na dnes už neexistující stejnojmenný klub, který tu existoval před lety. Kromě toho jsem taky chtěl poznat nové lidi, kteří mají rádi značku Škoda," svěřuje se Václav Cimprich. "Začal jsem vyrábět pro auta samolepky a dost se to uchytilo. Navzájem si zkrátka všichni různě pomáháme, třeba se sháněním náhradních dílů," doplňuje.

Nejvíc se podle zakladatele osvědčilo být v kontaktu s ostatními členy přes facebookovou skupinu. Díky té za poslední rok získali velký počet fanoušků automobilů Škoda. Nyní jsou jich na síti téměř čtyři sta.

Na srazy dojíždějí škodovkáři zhruba jednou za čtvrt roku. V létě i častěji. Michaelu Dvorskou nadchlo především setkání škodovek ve večerních hodinách. "Je tam skvělá, těžko popsatelná atmosféra. Škoda jen, že kvůli dodržování nočního klidu jsou pozdní srazy trochu krátké. Po desáté hodině večer končíme – třicet, čtyřicet aut s hudbou nahlas by někomu mohlo vadit," popisuje srazy. "Pokud chceme být klubem, kde se všichni chovají slušně, je to nutnot. Každého, kdo by tato pravidla porušil, vyloučíme," dodává k dodržování nočního klidu Cimprich. Díky tomu prý neměl jejich klub nikdy žádný problém s policií.

V příštím roce se podle slov organizátora plánuje pořádání různých soutěží a také zábavný program v rámci celodenních setkáních. Fanoušci okřídlených šípu se tedy ani v příští sezóně nudit rozhodně nebudou.

Zobrazeno 3602 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:12
Matěj Vetešník

Student žurnalistiky UPOL.

Pro psaní komentářů se přihlaste