út., 18. duben 2023 20:12

Plán Volkswagenu jak vyzkratovat konkurenci. Elektromobil ID.7 oficiálně představen

Volkswagen ID.7 Volkswagen ID.7 Zdroj: Automobilka Volkswagen
Německá automobilka Volkswagen, pod jehož koncern spadá i tuzemská automobilka Škoda, 17. dubna 2023 představila na videokonferenci konající se na jejích webových stránkách svůj nejnovější přírůstek do rodiny ryzích elektromobilů. ID.7 jak se nová vlajková loď elektromobilového segmentu značky jmenuje, ujede na jedno nabití až 700 kilometrů. Na trh novinka nastoupí na podzim roku 2023.

To, že Evropská Unie chce na evropských silnicích více elektromobilů se nějakou dobu ví. Ví to i jeden z největších Evropských koncernů, vyrábějící osobní automobily, německý Volkswagen. Právě Volkswagen se ujal vůdčí role dostat na silnice co nejvíce elektromobilů a pod jeho značkou kromě stávajících vozů jich do roku 2026 na silnice vyjede dalších deset. První tři z deseti byly přestaveny již letos. Elektromobil ID.3 byl představen na začátku března 2023 a modely ID.2all a ID.7 byly představeny 17. dubna 2023.

ID.7 je prvním elektromobilem Volkswagen, který je globálně určen pro vyšší střední třídu. Vůz je díky velmi dobré aerodynamice a výrazném zvýšení hospodárnosti pohonu na jedno nabití schopen ujet až 700 kilometrů. Elektromobil je první model, který je postaven na modulární platformě pro elektromobily MEB (Modulární sada elektrického pohonu). "ID.7 stanovuje na základě platformy MEB nová měřítka v oblasti hospodárnosti,“ píše v tiskové zprávě Kai Grünitz, člen představenstva odpovědný za technický vývoj značky Volkswagen. Elektromotor, který je dle tiskové zprávy dosud nejvýkonnější z elektromotorů v modelech ID má výkon 210kw/286 koní, nezávisle na zvolené velikosti akumulátorové baterie.
ID.7 je téměř pětimetrový sedan s aerodynamicky tvarovanou karoserií, samotný součinitel aerodynamického odporu vzduchu činí 0,23. Automobil tak díky střeše ve tvaru klesajícího oblouku připomíná kupé.

 Elektromobil ID.7 bude dostupný od podzimu roku 2023. Cena za vůz v základní konfiguraci by se dle webu Garáž.cz měla pohybovat okolo 1,3 milionu korun.

Zobrazeno 923 krát
Naposledy upraveno: út., 18. duben 2023 20:20
Pro psaní komentářů se přihlaste