čt., 8. říjen 2009 13:19

Poslední sbohem Wurmovce

Přesně to dali Wurmově ulici studenti oboru Sociologie a andragogiky. Ve středu 7. října se totiž konalo oficiální rozloučení s dlouholetým sídlem katedry. Společenský večer začínal odbitím šesté hodiny večerní, ovšem nádvoří se patřičně zaplnilo až mezi sedmou a osmou. Následovalo rozloučení v podobě významné ceremonie se všemi náležitostmi.

Byl vykopán sociologický duch, aby ho vedení katedry pečlivě uložilo a odneslo na nové pole působnosti, tedy na bývalou budovu Přírodovědecké fakulty, jež leží na třídě Svobody. Poté následoval program ve vlastní režii, opékali se špekáčky, hrála hudba, zajištěné bylo i občerstvení, a dokonce se naskytla příležitost prohlédnout si zblízka Měsíc či Jupiter. Do toho zněl ze všech možných koutů nádvoří hovor, většinou protkaný vzpomínkami na léta, která tady přítomní studenti a ba i přítomní absolventi strávili. Pro mnohé bylo obtížné smířit se s odchodem z míst, s nimiž se dokonale sžili, proto padlo i pár tichých stížností. Ty ale rychle odezněly, neboť veškeré prosby by stejně zůstaly nevyslyšeny.

Akce se zúčastnil také děkan Filozofické fakulty prof. PhDr. Ivo Barteček, CSc.V krátkém rozhovoru prozradil nejen to, že se mu večer velmi líbí, ale taky, co bude s Wurmovou 7 dál. Protože Univerzita navrátí prostory církvi, sociologii bude příští rok následovat i Katedra žurnalistiky, ta by se ovšem měla přesunout na Křížkovského 10, tedy na ústředí Filozofické fakulty. Tuto zprávu ocení hlavně studenti dvouoborů v kombinaci s žurnalistikou, kteří tak nebudou muset pendlovat po městě několikrát za den.

Zobrazeno 1780 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste