čt., 26. listopad 2009 12:04

Reflexe ratifikačního procesu Lisabonské smlouvy v ČR

Včera, ve středu 25. listopadu, se konala na Katedře politologie a evropských studií UP přednáška Cyrila Svobody (exministra zahraničních věcí a bývalého předsedu Legislativní rady vlády ČR) organizovaná ve spolupráci se společností Eutis o.p.s. a Eurocentrem Olomouc.

 

Do přednáškového sálu, jehož běžná kapacita je 80 posluchačů, se včera s využitím veškerého volného prostoru vměstnalo asi 95 lidí. Doktora Svobodu si přišli poslechnout téměř výhradně studenti, zejména studenti politologie, zúčastněné osoby starší 30 let by se daly spočítat na prstech jedné ruky. A to přesto, že plakáty s pozvánkou pro širokou veřejnost byly vyvěšeny na plakátovacích plochách po celém městě a v dostatečném předstihu.

Cyril Svoboda nejdřív vyjádřil své názory na ratifikační postup, po tomto krátkém monologu následovaly rozličné dotazy studentů na téma ratifikace, politiky i osobních postojů přednášejícího. Na otázku, jak vidí budoucnost své strany, odpověděl, že KDU-ČSL bude s jistotou i nadále parlamentní stranou.

Celá akce trvala necelou hodinu a půl.

www.eutis.cz

 

 

Zobrazeno 2100 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste