po., 12. duben 2010 22:06

Rybáři se poprali se znečištěnými Poděbrady

V sobotu 10.dubna se na přírodním koupališti Poděbrady sešli dobrovolníci spolu s místními rybáři, aby společnými silami očistili břehy a nejbližší okolí od odpadků a jiných nečistot.

Toto kdysi velmi oblíbené koupaliště se nachází 6 kilometrů od Olomouce ve směru na Horku nad Moravou. Rozsáhlá vodní plocha vznikla těžbou štěrkopísku a později byla část břehů upravena na menší pláže. V posledních letech už Poděbrady nejsou v parných letních dnech přílišným lákadlem pro nadšené plavce právě díky nevalné kvalitě vody a znečištěného, mnohdy dokonce zapáchajícího okolí. Nejen, že kalná voda je doslova rájem pro sinice, navíc rákosí kolem břehů překypuje množstvím plastových lahví, obalů od potravin a rybích zdechlin.

A právě s tímto problémem se místní rybáři spolu se svými ženami, dětmi či jinými rodinnými příslušníky rozhodli poprat. Vyzbrojeni igelitovými pytli a velkým odhodláním se vydali do imaginárního boje s nečistotami. Na konci jejich práce bylo několik desítek pytlů plných odpadků a na první pohled čistější břehy koupaliště.

Zobrazeno 2178 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste