čt., 22. duben 2010 21:16

Sigma zvládla i druhou prověrku s Plzní

Středeční utkání Ondrášovka cupu sehráli fotbalisté Olomouce na stadionu v Plzni. Stejní soupeři se střetli i minulý týden v Gambrinus lize, kde zvítězila domácí Sigma 1:0. Tentokráte se ale týmy rozešly smírně 2:2, což je lepší výsledek pro Olomouc. 

Středeční zápas ve Štruncových sadech se Sigmě povedl. Nejen že uhrála remízu 2:2, která je pro odvetné domácí utkání velmi slibným výsledkem, ale také se nechal vyloučit obránce David Bystroň, který bude plzeňským v odvetě znatelně chybět. Podle pohárové matematiky jsou dva góly vstřelené na hřišti soupeře velmi dobrým výsledkem, protože Sigmě by tak k postupu stačila i bezbranková remíza, či výsledek 1:1. Olomoučtí ale budou chtít před domácím publikem bezpochyby zvítězit a stvrdit svůj postup do finále vítězstvím.

Samotný zápas začal poněkud opatrněji, než ten z minulého týdne, avšak jedno zůstalo stejné. Vynikající Pavel Horváth byl na hřišti k nezastavení. Právě tento muž se podepsal pod první gól zápasu. Technickou střelou k tyči poslal v 29. minutě domácí do vedení. Sigma však našla rychlou odpověď a již o dvě minuty později srovnal skóre druhý nejlepší střelec ligy, Michal Ordoš. Plzeň stihla jít ještě jednou do vedení, když po Lovásikově chybě skóroval Kolář. Plzeň tak vedla 2:1.

Druhý poločas hráli domácí velmi opatrně a snažili se znovu získané vedení udržet. Jejich katem se ale stal obránce David Bystroň, který skolil v šestnáctce Hubníka. Po tomto zákroku nařídil rozhodčí Hrubeš pokutový kop, ze kterého se nemýlil Tomáš Janotka. Díky početní převaze byla Olomouc ve zbytku utkání lepším týmem, avšak výsledek 2:2, byl tak slibný, že se Hanáci nehnali příliš dopředu, aby zbytečně neinkasovali.

Zápas skončil remízovým výsledkem, který nahrává do karet fotbalistům z Olomouce, kteří tak mají našlápnuto do finále. Odveta ale může být zcela jiným zápasem, a tak nemá Sigma nic jistého. Soupeř do finále vzejde z dvojice Jablonec – Slavia, přičemž lepší pozici má Jablonec, který v prvním utkání zvítězil 1:0 na domácí hřišti.

Branky: 29. Horváth, 38. Kolář - 31. Ordoš (Hubník), 66. Janotka (pen.)
Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Ubias
Diváci: 2063
ČK: 65. Bystroň (Plzeň)

 

Sestavy:
Plzeň: Daněk - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Rada, Horváth, Kolář (69. Hájovský) - Střihavka (81. Jiráček), Rezek
Sigma: Lovásik – Janotka, Dreksa, Škerle, Machalický (57. Onofrej) – Kaščák (84. Hořava), Rossi – Navrátil (72. Šultes), Ordoš, Bajer - Hubník

Zobrazeno 2255 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste