pá., 23. říjen 2009 08:20

Španělská party

Ve středu 21. října  se konala v klubu Belmondo pravá španělská fiesta. Tento večírek probíhal v již zaběhlém stylu národních party, které pod záštitou programu Erasmus pořádají zahraniční studenti. Francouzi před 14 dny nasadili laťku vysoko. Španělé se ale nenechali zahanbit a dokázali, že jejich pověstný temperament a rytmus v těle dokáže dostat do varu i jindy stydlivé jedince.

Při vstupu na hosty čekal uvítací drink v podobě typického španělského koktejlu SANGRIA (červené víno, rum, soda, cukr, ovoce),  pravé španělské omelety (bohužel z vajec českých slepic) a také nezbytné malůvky španělské vlajky na tvář.

Studenti si na výzdobě klubu dali skutečně záležet. Ať už šlo o balonky v národních barvách  či fotky nejznámějších španělských památek vylepené na baru. K vidění byly i typické španělské oblečky, prezentace nejzajímavějších španělských míst a ukázky tanců, mezi které patří i SEVILLANAS – folklórní tanec pocházející z Andalusie, který se tancuje v páru a tanečníci se často doprovázejí hrou na kastaněty.

Bohužel vedení diskotéky neumožnilo pořadatelům hrát výlučně španělské písně,  takže na tanečním parketu zaznělo jen 5 jižanských skladeb. Určitou kompenzací pro milovníky španělských rytmů byl horní nekuřácký bar, v němž  po celý večer znělo flamenco či salsa.

foto: Magdaléna Kasanová

Zobrazeno 3265 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste