čt., 3. březen 2016 10:20

Přehlídka umění Olomouckého kraje ŠPEK startuje už v sobotu

Šumperk – V sobotu 12. března startuje jedenáctý ročník šumperského festivalu ŠPEK, který i letos představí umělce Olomouckého kraje. Návštěvníci se mohou těšit na tři měsíce dlouhý program plný koncertů, výstav, divadelních představení nebo workshopů. Jedním z největších lákadel má být akustický koncert skupiny O5 a Radeček, který se odehraje na střeše šumperského divadla.

 „Veřejnost chceme seznámit s umělci, kteří mají blízký vztah k Olomouckému kraji. Představíme místní tvůrce, nebo slavné rodáky, kteří se prosadili na republikové úrovni. Prostor samozřejmě dostanou také ti, kteří odsud nepocházejí, ale odvedli v našem kraji kus poctivé umělecké práce. Navíc letošní ročník je speciální v tom, že se koná v časovém rozmezí tří měsíců, tedy od března do května,“ uvedla produkční Domu kultury Šumperk Michaela Horáková.

Díky různorodému programu si každý návštěvník festivalu přijde na své. Například hudební fanoušci si mohou vybrat z bohaté nabídky koncertů. Příznivcům rocku je určená rocková párty s populárními šumperskými kapelami. Folkoví nadšenci se mohou těšit na legendární skupinu Dlouhá tráva, která letos slaví 25. výročí od svého založení. Pro posluchče české a moravské dechovky pořadatelé připravili zábavné odpoledne s Moravskou Veselkou. Vrcholem hudební sekce pak má být speciální akustický koncert kapely O5 a Radeček spolu s písničkářem Pavlem Caltou na střeše šumeprského divadla.

Návštěvníci, kteří preferují divadelní představení, mohou zavítat na druhý ročník akce Špek na prknech. V průběhu 9. dubna se na pódiu místního divadla představí šest divadelních souborů. Diváci mohou navštívit také komedii olomouckého Divadla Tramtarie s názvem Kabaret nahatý Shakespeare. Dále je na programu výstava obrazů v domě kultury, týden regionálních specialit nebo autorské čtení. V rámci festivalu proběhne také několik workshopů zaměřených například na komunikaci mezi muži a ženami nebo na ohrožené rostliny Jeseníků.

Zobrazeno 2204 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:24
Pro psaní komentářů se přihlaste