po., 14. únor 2011 14:15

Steve Lukather Band zahájí letošní Ostrava Jazz Night

Legendární americký kytarista a zpěvák Steve Lukather na svém evropském turné k  albu „All´s Well That Ends Well“ zamíří 24. února také do Ostravy. Koncertem v klubu Fabric tak zahájí již osmý ročník festivalu Ostrava Jazz Night.

Lukather, známý především jako kytarista, méně už jako hudební producent a aranžér, se narodil 21. října 1957 v Los Angeles. Svou první kytaru dostal od otce v sedmi letech, už dřív ale hrál na klávesy a bicí. Cenné muzikantské zkušenosti získal během studií na střední škole, kdy se jeho mentorem a spoluhráčem stal Jeff Porcaro.

Od sedmdesátých si buduje pověst vynikajícího studiového hráče (spolupracoval mimo jiné s jazzovým vokálním uskupením Manhattan Transfer, zpěvačkou Cherr, nebo s Michaelem Jacksonem na albu Thriller, doposud nejúspěšnějším v hudební historii). V očích hudební veřejnosti si vydobyl uznání mnohaletým působením v kapele Toto. Na svém webu se k této kapitole své kariéry vyjádřil slovy: „Myslím, že bych mnohem respektovanější jako kytarista, kdybych hrál jen s Toto.“

Na turné Lukathera doprovází spoluhráči Steve Weingart na klávesové nástroje, Renee Jones na basovou kytaru a Eric Valentine na bicí. Na své by si měli přijít především rockově orientovaní hudební příznivci. Pro skalní fanoušky Steva Lukathera čeká limitovaný počet VIP vstupenek, umožňujících účast na zvukové zkoušce a setkání s muzikanty.

 

zdroj: http://www.stevelukather.net

http://www.klub-parnik.cz

 

Zobrazeno 2156 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste