ne., 25. duben 2010 23:14

Střídající Hubník vystřílel tři body

V nedělním utkání 26. kola Gambrinus ligy přijela na Andrův stadion pražská Slavia. Pražané mají ale ohromnou marodku, a tak dnes Hanákům výrazně usnadnili práci, neboť nastoupili pouze dva hráči základní sestavy. I proto Olomouc zvítězila 3:1.

Slavie se v současné době potýká s velkou krizí, neboť většina hráčů základní sestavy je zraněna. Proto do nedělního zápasu museli nastoupit převážně náhradníci, či hráči z B-týmu. Fanoušci nejsou příliš zvyklí vídat svůj klub na osmé příčce, a možná i proto jich do Olomouce dorazila jen hrstka. I ta ale dokázala pořádně zaměstnat olomouckou policii a pracovníky Českých drah. Tito ale zvládli vše bez větších problémů, a tak se vše obešlo bez výraznějších incidentů.

Utkání se zpočátku vyvíjelo velmi pozvolna a šancí na obou stranách bylo minimálně. Většina slibných akcí končila nepřesným zakončením vedle branky. Jediná přesná akce tak skončila brankou. O její vstřelení se postaral slávistický útočník Mirko Ivanovski. Další střely končili buď v hledišti, nebo trestuhodně mimo.

Ve druhém poločase zpřesnila Sigma svou hru a začala pražany tlačit. Její úsilí se stále stupňovalo, a přestože Michal Ordoš netrefil z bezprostřední blízkosti prázdnou bránu, Sigma vyrovnala. Ve čtyřiašedesáté minutě se prosadil Pavel Šultes, který přízemní střelou na zadní tyč srovnal. I přes tuto branku ho trenér Psotka o dvě minuty později vystřídal a poslal na hřiště Hubníka. Ten se své šance chopil a již po čtyřech minutách na hřišti prodloužil Janotův trestný kop hlavou za Vaniakova záda. Další gól přidal o deset minut později, když střílel na zadní tyč a stanovil tak skóre na konečných 3:1 pro Olomouc.

Sigma tak opět potvrdila formu, i když proti zraněními rozložené Slavii, která nejlepší nezraněné hráče šetřila na Ondrášovka cup. Ten se stal poslední možnou šancí na účast v pohárové Evropě. Tuto možnost má i Sigma, která se ve středu střetne na domácí hřišti s Viktoríí Plzeň.

Branky: 64. Šultes, 70. a 80. Hubník - 24. Ivanovski
Diváci: 6037
Rozhodčí: Bílek - Drastík, Urban
ŽK: Šultes, Hubník - Tecl, Ivanovski, Mareš

Sestavy:
Sigma:
Drobisz – Janotka, Dreksa, Komárek, Heidenreich – Bajer, Ordoš, Hořava – Navrátil (74. Onofrej), Šultes (66. Hubník), Petr (78. Schulmeister)
Slavia: Vaniak – Dens, Lafrance, Mareš, Trubila – Kysela (76. Duranski), Ragued, Koreš, Hošek – Tecl (68. Zákostelský), Ivanovski (83. Hurka)

Zobrazeno 2293 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste