po., 16. březen 2020 14:00

Super Mario v reálném světě

Mario Mario Zdroj: "Super Mario 64 Intro Remastered for Android (Fan Game)" by Nimso Ny is licensed under CC BY-NC 4.0
Svět - S Mariem si nově budete moct hrát i jinak než prostřednictvím videoher. Společnosti Nintendo a LEGO totiž navázaly spolupráci. Dne 10. března představily firmy novou řadu LEGA vycházející ze série Super Mario, která vyjde na konci roku.
Oficiální trailer k LEGO Super Mario Nintendo

Trailer, který vyšel dva dny po prvním oznámení, ukazuje, jak budou stavebnice vypadat. Kostky odpovídají podobě originálního herního světa, a navíc reagují se speciální figurkou Maria. Ta má displej na obličeji a hrudníku. Postavička může mrkat, usmívat se nebo se mračit a na hrudi se jí zobrazují různé informace podle toho, na kterou kostku si stoupne. To vše je doprovázeno typickými zvuky ze hry.

„Nový produkt, který jsme spolu s LEGEM vytvořili kombinuje dva rozdílné styly hraní – jeden, kde svobodně stavíte svět Maria a ten druhý, kde si s Mariem hrajete v tom samém světě, který jste vytvořili,“ říká Takashi Tezuka, producent Nintenda.

Jak je z traileru patrné, cílem je postavit trať, překonat překážky, sbírat mince a doběhnout do cíle v daném časovém limitu, podobně jak je tomu i u herní verze. Na zádech od Maria je tlačítko pro zapnutí a také Bluetooth. Jestli se bude možné například připojit přes mobilní telefon a porovnávat svá skóre je zatím otázkou.

Hráči se můžou těšit nejen na známé postavy jako je Koopa Troopa, Piranha Plant, Yoshi nebo Goomba, ale také na více sad stavebnic s travnatým, vodním, lávovým nebo poušťovým územím.

Způsob, jakým Mario „komunikuje“ s LEGEM zatím není úplně zřejmý. V traileru jsou na jednotlivých kostkách a postavičkách viditelné čárové kódy, které pravděpodobně spolupracují se skenerem uchyceným zespod Maria. Jak to doopravdy je se dozvíme koncem tohoto roku, kdy mají stavebnice vyjít.

Zobrazeno 788 krát
Naposledy upraveno: po., 16. březen 2020 21:23
Pro psaní komentářů se přihlaste