út., 14. duben 2009 00:14

Světový šampion přijede posuzovat soutěž dogfrisbee do Tovačova

Napětí, show, psí atleti, neuvěřitelné kousky s létajícím talířem. Tuto neděli se na fotbalové hřiště sjede padesátka týmů ze tří evropských zemí na vůbec první závody hlavní sezony. Hlavním lákadlem je pro ně především Bryan Lamky, který se svou fenkou Tatianou dosáhl mnoha úspěchů i na Mistrovství světa a rozhodcovat přijede až z USA. Sekundovat mu budou zkušení rozhodčí z Německa a České republiky.

Závody vypuknou v devět hodin ráno freestylovými sestavami kategorií mladých psů a začátečníků. Postupně se dostane na zkušené týmy z kategorie open, kteří budou bojovat o hlavní ceny. Právě mezi nimi budou k vidění nejlepší závodníci z ČR, Polska a Slovinska, např. Mistr ČR 2008 Michal Roman, Mistr ČR 2007 Jakub Štýbr, vítězka Poháru DCDC 2008 Alena Smolíková nebo účastnice loňského světového finále Jean McCollister. Kromě freestylových show proběhne také soutěž v Super MiniDistance. Startovní listina napovídá, že i zde svede třicet ostřílených i začínajících hráčů napínavý souboj.

Své umění předvedou také hráči tzv. frisbee freestylu, velmi atraktivní hry s diskem, pro změnu však bez psů.

Vstup pro diváky je zdarma. Návštěvu závodů mohou diváci spojit s prohlídkou tovačovského zámku s charakteristickou „Spanilou věží“ vysokou 96 metrů či slavných tovačovských jezer o rozloze 328 hektarů.

Informace k závodům
Ukázka dogfrisbee:

Co je to dogfrisbee?

Odraz z nohy Super MiniDistance Dogfrisbee je sport, ve kterém psi chytají létající talíře. V nejatraktivnější disciplíně, tzv. freestylu, jsou k vidění všemožné triky od odrazů psa ze zad hráče přes složité hody diskem až po salta psa. Freestyle je rozdělen podle věku a výkonnosti týmu. Mladí psi nesmější předvédět žádné nebezpečné skoky, jelikož se klade velký ohled na zdraví psa. Freestyle hodnotí čtyři rozhodčí, každý něco jiného - hráče, psa, týmové prvky a úspěšnost chytání.
V disciplíně zvané Super MiniDistance jde o sbírání bodů za dlouhé hody zakončené chycením disku, avšak tým je časově limitován. Tým obdrží bonusové body, pokud pes chytí disk ve výskoku.

Zobrazeno 2392 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:35

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste