st., 18. listopad 2009 22:57

Totální nasazení v Olomouci

Již ve čtvrtek 19.11. 2009 zavítá do olomouckého U-klubu legenda českého punku ze Slaného – Totální nasazení. V Účku se představí společně se skupinami Bačkůrky z mechu a DOCTOR P.P. Akce startuje ve 20:00. Vstupné na tento mini festival stojí v předprodeji 150 Kč.

Loni v listopadu oslavili osmnáctiny, kapela oznámila přes 1500 prodaných nosičů nového alba, přidělala pátou tisícovku výběrového "Tak mi to PUČ" a vše vypadalo výborně, o měsíc později bylo vše jinak. Skupinu opustili dva členové ze čtyř a „totáči“ stáli na hranici rozpadu. Ale zbylá dvojice P.P.Cvok a Sváťa oba odchody zvládli, když na post bicích povolali Frankyho ze spřízněných Deratizérů, který již čtyři roky zaskakoval na koncertech coby Pípova alternace, a rozhodli se pokračovat dále ve třech. A v této sestavě je zítra můžete vidět a slyšet na olomouckém koncertě poprvé!

Historie Totálního nasazení sahá až do dob, kdy většina z nás byla ještě na houbách. V roce 1987 dva pubescentní mladíci, spolužáci ze slánského gymplu, Svatopluk Šváb a Pavel "Pípa" Pospíšil objevují jim do té doby neznámou metalovou hudbu a pod jejím vlivem se rozhodují založit vlastní kapelu. Neboť však ani jeden z nich neovládá hru na žádný hudební nástroj, končí jejich snahy neustálým vymýšlením názvů skupiny. V roce 1988 si Sváťa za peníze ušetřené z prázdninové brigády kupuje v bazaru za 470,- Kčs basovou kytaru značky Jolana. Po těchto úsměvných začátcích vítězí v roce 1990 název Totální nasazení. V klasické trojici Sváťa, P.P.Cvok a Pípa (plus občas někdo čtvrtý) proplouvá skupina devadesátými léty. V průběhu ledna roku 2005 do kapely přichází nový druhý kytarista Honza "Šukec" Šulgán, který je pro totáče přínosem až do prosince 2008. Za svou kariéru má tato partička na kontě přes deset cédéček a obrovské množství songů, které se zapsaly do historie punku. Například Pikaču a Nusle, Don Quijote de la Ganja, Činčila, Weekend punk, Černobílý svět, Chaluhy a další.

Zobrazeno 1736 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste