po., 12. duben 2010 18:45

Týden plný politiků

Olomouc - V cyklu besed s předsedy politických stran na téma Česká republika 2010 začal pro studenty Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci náročný týden plný návštěv. Po předchozích úspěšných besedách s představiteli stran ČSSD, Strany Zelených, Věcí Veřejných a minulý týden s předsedou KDU-ČSL, přijíždějí do Olomouce zástupci dalších politických stran kandidujících ve volbách do poslanecké sněmovny. Místo obvyklého jednoho hosta z řad politiků nás tento týden navštíví rovnou tři předsedové tří různých stran.

Vše bylo odstartováno dnešním setkáním s předsedou strany KSČM Vojtěchem Filipem a pokračuje hned zítra (v úterý 13.4.), kdy přijede za studenty nový lídr strany ODS Petr Nečas, který v aule FF vystoupí od 16:30. A koncem týdne sérii setkání s politiky zakončí předseda nově vzniklé strany SPO – Zemanovci Miloš Zeman. Ten, jak je u něj zvykem, přijede do Olomouce svým proslulým autobusem Zemák, a kromě besedy se studenty a aule FF, která začíná v 14:00, chystá ještě veřejné vystoupení na Horním náměstí v Olomouci.

Dnešní besedy s Vojtěchem Filipem z komunistické strany se zúčastnila jen hrstka studentů, na rozdíl od předchozích setkání, ale bylo vidět, že příchozí studenti projevují velkou snahu o pochopení dění na české politické scéně. Na rozdíl od návštěvy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, jehož přednášku navštívilo mnoho studentů pouze z touhy po setkání se slavnou celebritou české politiky, přišli na besedu s Vojtěchem Filipem pouze studenti se skutečným zájmem o předvolební kampaně jednotlivých stran. A jelikož se volby do poslanecké sněmovny blíží, zvyšuje se také snaha politiků zaujmout další potencionální voliče ve svůj prospěch a doufají, že v řadách vysokoškolských studentů nějaké najdou.

Více informací o připravovaných besedách: http://www.cr2010.tk

Cyklus besed s předsedy politických stran na téma Česká republika 2010 se v aule FF UP koná pod záštitou děkana FF UP Jiřího Lacha a za přispění společnosti Gordic a portálu ChameleonCharlie. 

Generální sponzor: GORDIC, spol. s.r.o. : http://www.gordic.cz
Mediální partner: ChameleonCharlie.cz   : http://chameleoncharlie.cz/

Zobrazeno 2094 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste