st., 18. březen 2009 14:45

UPOL pořádá konferenci o sexu

Pod záštitou České asociace studentů psychologie proběhne na konci března v prostorách Uměleckého centra UP Olomouc VI. ročník celostátní konference „Sex… o nás, vás i vás“. Konference bude zaměřena na téma sexuality z pohledu oboru psychologie, sociologie, sexuologie, ale například i práva.

 

Mottem letošního ročníku je výrok Sigmunda Freuda: „Lidský život se točí kolem sexuality. Na tom se nic nezměnilo a nezmění“.  Všichni zájemci o problematiku sexu, ale také mezilidských vztahů, budou moci ve dnech 27. – 29. března navštívit řadu odborných přednášek, filmů, tématických workshopů i diskuzí.

„Zmíněny budou pohledy na sexualitu běžně diskutované, ale také ty, o kterých se mluví daleko méně. Na sex nahlédneme z pohledu kultury a historie, podíváme se na vliv genderu a médií na sexualitu ve společnosti nebo se budeme zamýšlet nad tím, jak sex ovlivňuje vztahy a naopak vztahy sex. Myslím, že je na co se těšit,“ uvedl vedoucí olomoucké pobočky České asociace studentů psychologie Ivo Hrdina.

Tématicky je konference rozdělena do šesti okruhů, a sice :

  • Sex z pohledu kultury a historie
  • Media a trendy – Jak působí média na vývoj sexuality jedince nebo celé společnosti
  • Patologické jevy – Léčba, poruchy a nemoci
  • Jak sex ovlivňuje vztah a jak vztah ovlivňuje sex?
  • Gender
  • Problematika sexuálně motivovaných trestných činů

Program bude rozdělen do několika paralelních sekcí ve dvou dnech. Na všechny účastníky i přednášející bude navíc bude připraven společenský večer spojený s rautem. Jednodenní vstupné vyjde studenty na 150 Kč.  Více informací včetně podrobného rozpisu programu naleznete na www.konferencecasp.cz

Zobrazeno 2318 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:35

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste