čt., 12. listopad 2009 20:12

Vánoční trhy v Olomouci

Již za několik týdnů nás Horní náměstí v Olomouci přivítá vánoční atmosférou.V sobotu 21. listopadu se začnou montovat prodejní stánky, které jsou spolu s vánočním osvětlením a výzdobou každoročním znamením nadcházejících Vánoc.

Zahájení vánočních trhů je plánováno na čtvrtek 26. listopadu. Spolu s vánočními trhy je spojen i kulturní program, který bude doprovázet celý průběh. Stánků bude letos 127, tedy méně než minulý rok. Skoro ve čtvrtině se bude prodávat oblíbený vánoční punč.

 

Největším překvapením je vánoční strom, který bude tento rok přímo z Olomouce. Jeho slavnostní rozsvícení proběhne v sobotu 5. prosince.  Je to smrk stříbrný, který stále ještě stojí před Gymnáziem Čajkovského v Olomouci, ale má narušený kořenový systém, a proto musí být pokácen.

Další novinkou vánočních trhů je zrušení prodeje vánočních stromků. Místo toho budou na prodejním místě stát stánky, které tak uvolní prostor před podiem. Pro děti bude připraven kolotoč či živý betlém, který nalezneme na nádvoří radnice.

Vánoční trhy skončí 26. prosince a náměstí se začne připravovat na oslavy Nového roku.

 

Zobrazeno 2181 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste