po., 2. listopad 2009 17:47

Zlodějům se o víkendu nedařilo

Jak praví staré české přísloví „není každý den posvícení“. Dosvědčují to hned tři pokusy o krádež – všechny se odehrály tento víkend v Olomouci a ani jeden z nich nebyl úspěšný.

Nenechavce láká zboží v regálech a toho je nejvíce v supermarketech a v hypermarketech. Pokud jsou to zlodějíčkové vybíraví a sortiment obchodů jim nestačí, nějaká ta kabelka patřící nepozorné zákaznici, se vždy najde. Proto si zloději vybírají právě velká nákupní centra a obchodní domy. V pátek a v sobotu se jim však lepila smůla na paty.

V prvním případě byl pachatelem třiapadesátiletý muž z Ústí nad Orlicí. Kradl v obchodním domě ve Štursově ulici. Schoval si do tašky litr krabicového vína za  19 Kč a bez placení prošel pokladnou. Pracovník bezpečnostní služby ho však zadržel. Muže předal policii, která zjistila, že muž spáchal stejný trestný čin již letos v říjnu a byl potrestán 200 hodinami veřejných prací, na které nenastoupil. Nyní mu hrozí až 2 roky vězení.

O den později – v sobotu 31.10. dopoledne se mladík ze Šumperska pokusil ve stejném obchodním domě ukrást dvě bezdrátové meteostanice v hodnotě 2300 Kč. Pracovníci prodejny zavolali policejní hlídku. Muž ze Šumperska spáchal trestný čin krádeže již poněkolikáté. Pachatel měl navíc soudně zakázán pobyt na území Olomouce, Litovle, Šternberka a Uničova. Muž je obviněn z krádeže a z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Posledním případem je osmnáctiletá dívka z Přerova. V sobotu kolem druhé hodiny odpoledne kradla v hypermarketu v Pražské ulici. Odcizila tašku jedné zákaznici v době, kdy si paní vybírala zboží a nehlídala si  věci ve vozíku. Žena měla v kabelce osobní věci, doklady a peníze. Policie ženu poučila, že není radno nechávat své věci bez dozoru. Dívka se krádeže dopustila i přesto, že již byla za stejnou činnost obvodním soudem pro Prahu 7 odsouzena k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání na sedm měsíců se zkušební dobou do června 2011. Věc je řešena ve zkráceném přípravném řízení a mladé zlodějce hrozí až dva roky vězení.

Zobrazeno 1768 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste