st., 9. prosinec 2020 03:10

Příroda se plní odpadem od Coca-Coly

Příroda se plní odpadem od Coca-Coly Zdroj: https://media.greenpeace.org/CS.aspx?VP3=SearchResult&VBID=27MDQYZP1367#/SearchResult&VBID=27MDQYZP1VH4&PN=5&POPUPPN=246&POPUPIID=27MZIFJJP3165
Průzkum nadace Changing Markets (CHM) označil Coca-Colu znovu za největšího producenta plastového odpadu na světě. CHM již po několikáté provedla projekt za pomoci stovek dobrovolníků, kteří měli za úkol sbírat plasty na místech jako jsou parky, pláže, břehy řek a na dalších veřejných lokalitách. Projekt se uskutečnil po celém světě a za úkol měl odhalit firmy, které se nejvíce podílejí na znečišťování životního prostředí. 

Dobrovolníci z celého světa pak našli značku Coca-Coly na nejvíce odpadcích. Většinu z toho tvořily plastové lahve a plechovky. Na druhém místě pak skončila firma Nestlé a na třetím Pepsi. Nadace na závěr průzkumu vydala prohlášení, že plastový odpad jen od firmy Coca-Cola činí necelé tři miliony tun za rok. Toto číslo se prý do roku 2040 dokonce zdvojnásobí. Vedoucí odvětví pro udržitelnost zdrojů firmy Coca-Cola, Bea Perez, ovšem na začátku tohoto roku v rozhovoru pro BBC uvedla: „Lidé mají jednorázové plastové lahve rádi, jsou lehké a praktické.“ Firma již několikrát slíbila pomoc v ochraně životního prostředí tím, že se do roku 2030 pokusí o recyklaci co nejvíce PET lahví. Jak se ale zdá na naší planete se i nadále každým rokem objevuje více a více plastového odpadu. 

Zobrazeno 897 krát
Naposledy upraveno: čt., 10. prosinec 2020 15:20
Pro psaní komentářů se přihlaste