ne., 16. duben 2017 15:53

Hudebníci mají příležitost přihlásit se na buskingovou REC.stage

Hudebníci mají příležitost přihlásit se na buskingovou REC.stage Zdroj: Facebook Čistý festival
Česká republika- Portál Samosebou.cz nabízí příležitost pro odvážné muzikanty. Díky ní si mohou vyzkoušet atmosféru velkého letního festivalu z pohledu vystupujícího na vlastní kůži. Tato výzva se konkrétně vztahuje na pět míst. Můžeme mezi nimi najít jména jako jsou například Colours of Ostrava či Rock for People. Vybraní účinkující si zahrají na takzvané buskingové REC.stage. Podmínkou k účasti na letním festivalovém turné je hra na recyklovaný nástroj. 

Colours of Ostrava, Rock for People, Sázava fest, Benátská a Sweetsen fest. Toto jsou jména vybraných českých festivalů věnujících se třídění odpadu. Kromě toho se letos v jejich areálu objeví buskingová REG.stage. Tvůrci projektu v současné době hledají děvet finalistů, z nichž tři získají kontrakt a možnost účinkovat na festivalovém turné. O výběr umělců se postarají povolané osoby z redakce Headliner a Bandzone společně s fanoušky. 

Kromě chuti vystupovat musí přihlášení splnit další podmínku, a to dokázat zahrát alespoň na jeden vyrobený recyklovaný nástroj. Na jejich výrobě se mimo jiné podíleli členové skupiny Tata Bojs. Kapela je známá svým pozitivním přístupem k této tematice a sama jednu dobu vystupovala v rámci svého turné s recyklační show.

Fungování REC.stage zajišťuje projekt Čistý festival společně s portálem Samosebou.cz. Na letních festivalech se letos objeví podruhé. Čístý festival je zároveň i certifikací. "Smyslem certifikace je přimět pořadatele i návštěvníky k tomu, aby na masových akcích třídili odpad a udržovali své okolí čisté. Podmínkou získání certifikátu Čistý festival v roce 2017 je komplexní zajištění třídění odpadu a předání vytříděných odpadů k druhotnému využití, tedy recyklaci," upřesňuje na svých oficiálních stránkách. 

Zájemci naleznou podrobnější informace a přihlašovací formulář na stránce www.cistyfestival.cz. Uzávěrka pro přihlášení je 21.dubna.

Zobrazeno 1758 krát
Naposledy upraveno: po., 17. duben 2017 08:26
Pro psaní komentářů se přihlaste