pá., 16. duben 2010 11:51

Přednáška o canisterapii i s chlupatým doprovodem

14. dubna navštívila Olomouc canisterapeutka Lucie Paceltová se svým čtyřnohým kolegou Jimmym, aby zde přednášela o pozitivním vlivu psa na zdraví a psychiku člověka.

Přednášku zahájila krátkým úvodním slovem jedna z vyučujícíh na pedagogické fakultě Mgr. Pavla Vyhnálková, představila studentům slečnu Paceltovou a přenechala jí prostor.

Lucie se canisterapii aktivně věnuje již pět let. Kromě práce v domově pro osoby se zdravotním postižením Kociánka, také dálkově studuje na olomoucké Pedagogické fakultě. Ve své přednášce se zaměřila především na využití canisterapie v praxi, přičemž své vyprávění doplňovala mnoha příběhy z vlastní zkušenosti. V závěru Lucie názorně předvedla, co všechno její sedmiletá modrá kolie dokáže. Jimmy, který se po celou dobu vyprávění volně procházel po učebně a nechal si od studentů házet míček, byl opravdu vzorný a poslouchal Lucii jak na slovo, tak na povely rukou.

Na přednášku přišlo pětadvacet lidí, převážně studentů Pedagogické fakulty. Odměnou jim bylo přátelské posezení, spousta užitečných rad pro případnou práci s lidmi s fyzickým či psychickým postižením a zajímavé vyprávění o využití canisterapie i zooterapie obecně.

Foto: www.canisterapie.info.cz

Zobrazeno 3111 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste